Dulce

Jeleuri cu suc de struguri, ghimbir si oregano ( fara zahar)

Jeleuri cu suc de struguri, ghimbir si oregano ( fara zahar)

Categorie: Desert
Nivel: Incepatori
Alergeni: fara lapte, fara oua, fara gluten
Ileana voia jeleurile din ghimbir si lamaie pe care le-am luat de la DM. Doar ca se terminasera ieri si am incercat sa-i fac unele asemanatoare. I-au placut atat de mult incat nu a asteptat sa se intareasca la frigder, a mancat o parte din compozitie cand o turnam in forme si apoi 5-6 jeleuri inca moi :-).
Am facut de multe ori jeleuri cu agar agar in casa, folosind doar fructe/compot si agar.
Dupa ce am gasit/primit bomboabe gumate pentru ea, am vazut pe etichete ca se folosesc diverse prafuri pentru ingrosare, de obicei guma guar, xantan sau/si amidon. De aceea am incercat sa folosesc si eu tapioca astazi, fiind o pudra care ingroasa. In timp voi incerca si alti agenti de ingrosare in dorinta de a face jeleuri pe care poti sa le indoi. As vrea sa fie ca cele din comert. E o provocare :-). Lui Ileana ii plac cele de casa, cu sau fara tapioca.
Ingrediente:
-150 ml compot de struguri
– 2 lingurite pudra de agar agar
– 1 varf cutit pudra de ghimbir ( cat un bob mazare)
– 1 lingura pudra de tapioca ( optional pentru o textura ” fainoasa) sau alt amidon
– o crenguta oregano proaspat ( sau cimbrisor)
Retetea:
Am amestecat intr-un vas de inox compotul de struguri ( e facut in casa, fara adaos de zahar si e foarte dulce si aromat) cu pudra de agar agar si ghimbir.
Am pus la foc mic amestecand in continuu si am adaugat pudra de tapioca. Este nevoie de tel si de amestecat in continuu, altfel se formeaza cocoloase si se lipeste!
Tineti la foc mic 4-5 minute si spre final adaugati oregano proaspat.
De obicei iarna folosim condimente uscate la mancare insa aveam un manunchi de oregano la indemana si mi s-a parut ca merge bine in tot ce am gatit astazi :-).
Luati de pe foc si lasati cateva minute la racit.
Scoateti ierbuile.
Turnati in forme din silicon pentru bomboane si puneti la frigider 1-2 ore sa se intareasca sau conform instructionilor de pe agar agar.
Jeleurile au iesit foarte gustoase, mai este un pic de lucrat pentru a iesi un pic gumate si mai tari.
Pudra de agar agar este marca Bio Vegan.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.