Am scris zilele trecute ca sunt hotărâtă sa fac des ciorbe de verdeața, sa termin proviziile ca peste o luna sa ne bucuram de ele proaspete.
Poate veți zice ca grăsimea nu e sănătoasa in mancare. S-a dovedit ca din contra, e ok in cantitati rezonabile.
Ingrediente
– cateva jumări sau bacon
– ștevie congelata sau spanac, Mangold
– morcovi
– hrisca prăjită înmuiată o noapte in apa cu lămâie/oțet
– zeama muraturi
Reteta
1. Puneti putina apa la fiert si cand fierbe adaugati jumarile si morcovul tocat. Lăsați aprox 10 minute, apoi adaugati celelalte ingrediente.
2. Dati la robot sau tocati mărunt ștevia si o puneti in amestecul care fierbe.
3. Adaugati si hrisca spălată si lăsați sa fiarbă impreuna 5 min.
Cand serviți, adaugati cateva linguri de zeama de muraturi pentr sare si mai ales pentru probiotice. Daca mâncați de toate cred ca puteti bate un ou in mancare si iese o masa cu de toate.
Noi nu am mancat jumarile, sunt grase. Ii plac lui Ileana, le-am folosit pentru gustul pe care l-au dat.
Pofta buna!
No Comments