Brutarie

Lipie fara gluten cu faina de ovaz si canepa

Am facut lipiile fara gluten cu faina integrala din fulgi de ovaz , seminte decorticate de canepa ( rasnite pe loc) si apa minerala.

Am descoperit lipiile din faina de ovaz acum cateva saptamani, dupa ce o prietena mi-a trimis reteta pentru lipii simple ( 150 g faina ovaz, 250 g apa, putina sare). In reteta se amesteca ingredientele, se lasa cateva minute si apoi se coc lipiile in tigaie pe aragaz, cu foarte putin ulei.

Acelea au iesit foarte bine si am inceput apoi sa fac din faina de teff sau de mei, adaugand diverse seminte rasnite ( in , chia) sau faina de nuci ( de cocos) , fibre de bambus sau faina de cartofi dulci.

Am ales sa scriu reteta pentru lipie fara gluten cu faina de ovaz si canepa pentru ca mi s-au parut cele mai reusite. Sunt gustoase, elastice si pufoase in acelasi timp.

Pot fi rulate ca o clatita si pot fi consumate in multe feluri ( date cu pasta + vlastari sau cu un amestec dulce), umplute pentru scoala sau servite alaturi de un fel principal sau de supa crema.

O alta reteta pe baza de faina de ovaz fara gluten este aici.

Lipie fara gluten cu faina de ovaz si canepa

Print Recipe
By Serves: 4-5 lipii Prep Time: 30 min Cooking Time: 2-3 min fiecare

Ingredients

  • 150 g faina fulgi ovaz
  • aprox 300 ml apa minerala/plata
  • 6-8 linguri ( rase) seminte de canepa rasnite
  • apa minerala adaugata a.i aluatul sa fie asemanator celui de clatita
  • putin ulei de masline pentru coacere

Instructions

1

Puneti intr-un castron faina de fulgi de ovaz.

2

Rasniti semintele de canepa.

3

Adaugati apa si amestecati cu telul in continuu.

4

Lasati 15-30 minute amestecul.

5

Adaugati apa minerala in plus pentru a fluidiza amestecul daca este necesar.

6

Incalziti bine o tigaie.

7

Puneti o picatura de ulei de masline si o intindeti in tigaie

8

Puneti aluatul pentru lipie la copt.

9

Intoarceti lipia cand se ridica un pic marginile.

10

Procedati la fel cu urmatoarele.

11

Pastrati lipiile pe un prosop de bucatarie.

12

Le puteti reincalzi inainte de servire.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.