Dulce

Batoane de ovaz fara gluten, cu fructe si scortisoara

Batoanele de ovaz fara gluten, cu fructe si scortisoara sunt varianta gatita a batoanelor din fulgi de ovaz pe care le facem de anul trecut si care copiilor le plac foarte multe.

De cate ori ofer reteta batoanelor de ovaz fara coacere, primesc foarte multe intrebari daca fulgii de ovaz pot fi consumati fara coacere. Eu am citit ca pentru obtinerea lor se folosesc proceduri care prespun incalzirea si ii ofer si negatiti. In functie de sensibilitatile copilului, procedati cum doriti.

Batoanele de ovaz contin: fulgi de ovaz fara gluten ( acestia,  acestia sau acestia), banane, afine, scortisoara Ceylon, seminte de in macinate, proteine din faina de dovleac, unt cocos.

Am adaugat proteinele din dovleac pentru ca am gandit batoanele pentru o zi fara proteine animale.

A fost frumos sa pregatesc batoanele de ovaz impreuna cu Ileana, am implicat-o in activitati ca: sa-mi aduca din dulap ingredientele pe care pe spun in engleza pentru ca ne distram asa, sa preseze compozitia, sa taie impreuna cu mine batoanele inainte de coacere si a aranjat ea decorul pentru poze.

Batoanele au gust de banana si puteti folosi si alte fructe cum ar fi piure de mere sau de gutui coapte insa e nevoie sa adaptati cantitatea astfel incat sa aveti o consistenta a compozitiei care permite sa fie presata intre cele 2 foi de copt.

Imi plac la fel de mult ca batoanele de ovaz gatite fara foc insa acestea pot fi pastrate mai mult timp intr-o punga de hartie. Celelate se pastreaza in frigider!.

 

Batoane de ovaz fara gluten, cu fructe si scortisoara

Print Recipe
By Serves: 14- 16 batoane Prep Time: 1 h Cooking Time: aprox 30 min

Ingredients

  • 250 g fulgi de ovaz fara gluten
  • 340 g piure de banane si afine ( aprox 2/3 banane, 1/3 afine)
  • 50 g seminte de in macinate pe loc
  • 15 g faina din seminte de dovleac ( optional)
  • 1 lingura scortisoara de Ceylon
  • 1 lingura si 1/2 unt cocos
  • un praf de sare

Instructions

1

Splati si curatati bananele si faceti piure cu afine si afine.

2

Macinati semintele de in.

3

Adaugati intr-un bol toate ingredientele uscate: fulgi ovaz, in, faina dovleac, scortisoara Ceylon, sare.

4

Amestecati piureul de fructe cu ingredientele uscate si cu untul de cocos.

5

Amestecati bine.

6

Presati intre 2 foi de hartie de copt, a.i sa ajungeti la acelasi nivel pentru o coacere uniforma.

7

Portionati cu un cutit pentru pizza, inainte de a pune la copt.

8

Preincalziti cuptorul si asezati apoi batoanele la copt.

9

Coaceti aproximativ 30 min, intorcandu-le la jumatatea timpului de coacere.

10

Pastrati in pungi de hartie si consumati-le cu placere!

 

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.