Copiilor le place sa pregatim impreuna masa si sa-i implic in alegerea meniului pentru zilele urmatoare. A fost frumos sa-si prepare fiecare tartinele cu ingredientele preferate.
Pentru tartinele vegane aveam nevoie de o pasta care sa lege ingredientele si am ales crema de masline Rapunzel de la Republica Bio .
Contine: masline negre* 69%, ulei de masline extra virgin*26%, sare de mare, dafin*; *ingredientele provin din agricultura ecologica.
Ingrediente folosite:
- mixul fara gluten din care facem chifle la cuptor
- crema de masline
- legume crude feliate : ridichi, morcov, ceapa, rosii cherry, ciuperci
- legume murate: ceapa
- legume & cereale gatite: ardei kapia copt, porumb fiert ( ambele de la frigider, conservate de noi)
- vlastari de lucerna, ridichi, brocoli
Mod de preparare
- Am gatit chiflele dupa reteta de pe eticheta, la cuptor, fara zahar
- Cand s-au racit, le-am taiat in 2
- Am intins eu pasta de masline ( o cantitate foarte mica) si i-am lasat pe copii sa-si pregateasca tartinele dupa regula: alegeti ce vreti insa fiecare tartina sa aiba minim 2-3 ingrediente adaugate.
Copiii au mancat: chifle goale, legumele pregatite pentru ele si vlastari apoi si-au facut tartinele si au mancat si din ele. Le-am impachetat si le-am folosit in meniul de a doua zi: Stefan a avut 2 la scoala iar Ileana in parc.
Mi-a placut foarte mult cum s-au combinat gusturile pana a doua zi iar pasta de masline a tinut legumele impreuna si a adaugat putina sare pentru un gust mai bun.
Tartinele sunt gustoase si arata tare bine. Stefan mi-a spus ca mai multi colegi l-au intrebat ce mananca iar eu m-am gandit ca mi-ar placea sa merg candva in scoli sa le arat celor mici ce pot pune in sandvisul de scoala.
Sper sa va inspire tartinele cu legume!
No Comments