I-am intrebat pe copii ce vor sa pregatim pentru Sarbatoarea de Sf Constantin si Elena si au ales inghetata.
M-am gandit imediat sa folosesc crema de migdale Soyana pe care am gustat-o prima oara acum cateva luni. Are un gust racoritor si cred ca este foarte potrivita pentru inghetata vegana.
Inghetata de mai jos are un gust racoritor, e usoara ( daca mai lungiti voi ciocolata cu putin lapte de migdale- eu nu am facut asta) si arata foarte bine. O puteti prepara repede.
Daca vretu mai multe variante, cum vedeti in poza, puteti adauga scortisoara de Ceylon, Ciococino sau cacao si indulcitor, ulei esential de lamaie sau de portocala, fructe de padure ( zmeura), etc
Pentru inghetata pe bat am dorit sa pastrez doar migdale si pere pentru ca mi-a placut albul compozitiei si mi-am imaginat ce bine va arata cand vor musca din ciocolata neagra care inveleste inghetata.
Pentru reteta am folosit lapte de migdale preparat in casa, crema de migdale si migdale crude maruntite si adaugate la final pentru inghetata pe bat si in pahar pentru cealalta.
Laptele vegetal
- Pentru laptele vegetal am folosit 25 migdale inmuiate in apa o noapte.
- Dimineata am spalat migdalele si le-am curatat de coaja
- Le-am pus in robot impreuna cu 350 ml apa si am mixat
- Am strecurat laptele folosind o punga speciala foarte buna cumparata de la El Dor Plant
- Am folosit doar o parte pentru reteta
Inghetata are o textura foarte interesanta, ciocolata se intareste bine, interiorul se topeste destul de repede iar migdalele maruntite care ne cer ceva timp pentru a le amesteca si ne ajuta sa ne bucuram mai mult de gust.
Va las reteta pentru 4 portii.
Eu am pregatit cantiatate dubla, o data pe bat si o data pentru pahare ( in aceasta am adaugat scortisoara si cacao + zahar de cocos si deasupra ciocolata topita)
Inghetata vegana din crema de migdale, pere si ciocolata
Print RecipeIngredients
- 130 g pere foarte coapte
- 120 g crema migdale
- 80 g lapte migdale preparat in casa
- aprox 80 g ciocolata de menaj
- Optional: vanilie, cacao, carob, indulcitor pentru a face mai multe variante
Instructions
Spalati si curatati de coaja para si o adaugati in vasul blenderului.
Adaugati laptele de migdale si crema de migdale si mixati pana se omogenizeaza foarte bine.
Adaugati indulcitor daca simtiti ca e necesar.
Puneti inghetata in forme la congelator pentru 2-3 ore.
Scoateti inghetata din congelator si lasati-o cateva minute la temperatura camerei pentru a o putea desprinde din forme.
Puneti o hartie de copt in frigider pe un suport si transferati inghetata pe hartie.
Topiti la abur ciocolata si transferati-o intr-un vas ( pahar) pentru a putea introduce inghetata usor.
Cand ciocolata topita este aproape rece, luati fiecare inghetata si treceti-o prin ciocolata atat cat doriti.
Adaugati dupa plac migdale maruntite si transferati-o pe hartia de copt inapoi in congelator.
Scoateti din frigider cu cateva minute inainte de servire
Produse folosite
Este delicioasa si sper sa o puteti pregati si voi.
Daca nu aveti in meniu nuca de cocos ( este ca ingredient in crema de migdale), poate vi se potriveste un iaurt de migdale Abbot Kinney s din care sa faceti inghetata.
O alta reteta pentru inghetata vegana din iaurt de cocos este aici.
Alte retete dulci, majoritatea fara zahar si toate fara lapte si fara grau sunt aici
No Comments