Inspirata de gustul foarte placut al iaurtului de cocos cu dulceata de zmeura de la micul dejun, am creat acest desert savuros in alb si rosu, potrivit pentru a-l gusta alaturi de familie si prieteni in luna Martisorului.
– este delicioasa ( le-a placut foarte mult copiilor)
– usor de facut
– fara alergeni majori ( daca avei alergie la cocos gasiti pe blog alte retete fara cocos, cautand dupa “inghetata”)
Ingrediente:
iaurt de cocos, smantana de cocos, intaritor pentru frisca vegana, zmeura, dulceata de zmeura, esenta de lamaie, ciocolata si menta pentru decor
Inghetata inainte de a incepe decorarea
Cantitati pentru 3 portii
Pentru cupele de inghetata
– 150 g iaurt de cocos
– 150 g frisca vegetala ( smantana vegetala, intaritor de frisca, 1 si 1/2 linguri eritritol/nectar de cocos/alt zahar)
– un praf de vanilie
– 0.6 ml esenta pura de lamaie
Cupele de inghetata, zmeura, chipsuri de cocos si biscuitele fara gluten
Pentru decor:
– zmeura congelata
– 6 lingurite dulceata de zmeura
– 3 linguri frisca
– 3 linguri de iaurt de cocos
– 20 g ciocolata de menaj
– 0.3 ml esenta pura de vanilie
– chipsuri de cocos
– frunze de menta
– biscuiti fara gluten
Reteta:
1. Amestecati smanatana vegetala cu intaritorul pentru frisca si eritritol sau zahar de cocos si bateti frisca.
2. Adaugati esenta de vanilie si de lamaie si iaurtul vegan, amestecati si transferati la congelator cateva ore in cupe. Am folosit forme de silicon de 1/2 cupa.
3. Dati la blender zmeura congelata, dulceata de zmeura, cele 3 linguri de frisca pentru decor si adaugati esenta de lamaie pt decor. Puteti adauga dulce dupa gust.
4. Asezati in cupe inghetata din forme. Adaugati zmeura congelata ( sau proaspata), amestecul din zmeura cu frisca de cocos. Decorati cu menta, iaurt de cocos si ciocolata. Pentru formele de ciocolata topiti ciocolata de menaj pe baie de abur si turnati cu o lingurita ciocolata pe hartie de copt, apoi transferati la congelator. Dupa 1-2 h desprindeti usor formele.
5. Adaugati cate un biscuite in cupele de ingheteta, pentru o textura diferita si un gust imbuntatit.
Iata ce ingrediente am folosit:
1. 3 X iaurt de cocos http://www.biocorner.ro/harvest-moon-eco-specialitate-din-lapte-de-cocos-125-g.html
2. smanatana de cocos http://www.biocorner.ro/allos-eco-smantana-vegetala-din-cocos-pentru-gatit-200-ml.html
3. intaritor de frisca 1 plic si 1/2 http://www.biocorner.ro/biovegan-eco-intaritor-pentru-frisca-24g.html
4. ulei de lamaie http://www.biocorner.ro/leckers-eco-esenta-de-lamaie-4x2ml.html ( are o aroma perfecta!)
5. chipsuri de cocos http://www.biocorner.ro/dennree-eco-cocos-chips-150-g.html
6. dulceata de zmeura http://www.biocorner.ro/zwergenwiese-eco-dulceata-de-zmeura-225-g.html ( am simtit gustul zmeurei culeasa din gradina alor mei!! in acest borcan si merge perfect cu menta, lamaie si iaurt de cocos!)
7. cicolata neagra de menaj http://www.biocorner.ro/vivani-eco-ciocolata-menaj-70-cacao-200g.html
8. biscuiti fara gluten http://www.biocorner.ro/werz-eco-fursecuri-din-faina-de-orez-fara-gluten-100g.html
9. zmeura congelata, menta proaspata
Este cea mai buna inghetata vegana pe care am facut-o pana acum. Puteti improviza foarte mult plecand de la baza de iaurt si frisca de cocos, adaugati fructele preferate si serviti cu placere!
Pofta buna si o primavara minunata!
No Comments