Uncategorized

Ciuperci la cuptor cu ardei gras, soriz si marar

Zilele acestea am reușit sa testam sorizul si se pare ca ii priește lui Ileana.

Mie imi plac boabele fierte, seamana cu orezul alb insa sunt mai mari si mai pufoase ca orezul.
In dieta noastra va fi in ziua cu hrisca sau cea cu orez.
Prima data, cand l-am testat Ileana a mancat soriz fiert in care am pus un pic de unt de cocos. La Stefan am adaugat in farfurie si fulgi de cocos si stafide.

Astăzi e prima oară cand gătesc sorizul si am facut 2 preparate care i-au placut mult lui Ileana. A mancat foarte bine, m-am bucurat mult. Nu am asa succes mereu :-).

Ciuperci umplute cu ardei gras, soriz si marar

Alergeni: fara lapte, oua, gluten

Ingrediente pentru 6-8 ciuperci champignon mari (7-8 cm diametrul)
– 200 g boabe soriz
– 6-8 ciuperci mari si aprox 200 g ciuperci si codite pentru umplutura
– 120 g ardei gras
– 1 legătura marar proaspăt
– sare
– 4 linguri fulgi de drojdie inactivă sau 50 -60 g cașcaval vegetal ras
-2-3 linguri din zeama de la o friptura sau 2-3 linguri ulei/ unt vegetal
– Opțional: 1 leg ceapa verde sau 2-3 căței de usturoi

Reteta:
1.Spalam bine sorizul si il lasam in apa de seara pana dimineata. Il fierbem in 800 ml apa si amestecam din cand in cand sa nu se lipească. Fierbem aprox 25-30 min.
2. Spălam ciupercile si le curățam coaja. Păstram 6-8 pălării pentru a le umple. Pe celelalte le dam la blender impreuna cu ardeiul gras si 2-3 linguri din sorizul fiert. Am procedat asa pentru ca era prea uscat amestecul, nu se mixa. Daca folosiți si ceapa sau usturoi, le adăugați acum.
3. Intr-o tigaie, punem cateva linguri de ulei dau zeama de friptura ( am avut de la un iepure gatit azi la capac, doar cu apa) si adaugăm amestecul din blender si sorizul fiert. Tinem pe foc 2-3 minute, pentru omogenizare si amestecam in continuu sa nu se lipească.
4. Adaugăm fulgii de drojdie inactivă sau cașcavalul. Adaugăm mararul tocat fin si păstram putin pentru decor.
5. Punem compoziția in ciuperci si le așezăm intr-o tava la cuptorul preîncălzit.
6. Lăsați la foc mediu 20-25 de minute, sa se pătrundă ciupercile.
7. Așezati pe farfurie si presarati marar tocat.

Ileana a mancat conținutul de la aproape 2 ciuperci alături de friptura de iepure.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.