Am facut prima oara bomboane tavalite prin cocos. Sunt f gustoase, un pic acrisoare de la gem. Nu au zahar dar puteti adauga fructe deshidratate pt dulce.
Bomboane de casa din faina de teff, gem prune si cocos
Categorie: desert
Dificultate: Incepatori
Alergeni
Gluten
Lapte
Oua
Ingrediente:
– faina de teff 200 g
– faina mei 2 -3 linguri
– gem de prune fara zahar: 1 borcan 400 g
– unt cocos 1 lingura
– fulgi cocos: 3 linguri
– praf de copt 1/2 lingurita
– compot de prune sau un ceai, 1 cana
– fructe deshidratate dupa preferinta: goji, stafide, merisor sau altele
Reteta
Avem nevoie de biscuiti pe care sa ii zdrobim pentru a forma bomboanele. Putem cumpara unii care se potrivesc sau ii facem in casa.
Pentru biscuiti:
Am amestecat faina cu praful de copt, am adaugat gemul si untul de cocos si le-am omogenizat. Se poate adauga faina de teff sau mei pana aluatul se poate modela. Am taiat cu forme biscuitii si i-am copt 15 min in cuptorul preincalzit, la aprox 170 C. I-am lasat in cuptor sa se usuce.
Pentru bomboane:
Am pus biscuitii in compot cald sa se inmoaie.
I-am dat la blender impreuna cu putin compot si 1 lingura fulgi de cocos.
Am format bilute cu mana si am pus in interior cate 1 fruct deshidratat ( stafida sau goji), i-am dat prin fulgi de cocos si i-am lasat la frigider 1 h.
Categorie: desert
Dificultate: Incepatori
Alergeni
Gluten
Lapte
Oua
Ingrediente:
– faina de teff 200 g
– faina mei 2 -3 linguri
– gem de prune fara zahar: 1 borcan 400 g
– unt cocos 1 lingura
– fulgi cocos: 3 linguri
– praf de copt 1/2 lingurita
– compot de prune sau un ceai, 1 cana
– fructe deshidratate dupa preferinta: goji, stafide, merisor sau altele
Reteta
Avem nevoie de biscuiti pe care sa ii zdrobim pentru a forma bomboanele. Putem cumpara unii care se potrivesc sau ii facem in casa.
Pentru biscuiti:
Am amestecat faina cu praful de copt, am adaugat gemul si untul de cocos si le-am omogenizat. Se poate adauga faina de teff sau mei pana aluatul se poate modela. Am taiat cu forme biscuitii si i-am copt 15 min in cuptorul preincalzit, la aprox 170 C. I-am lasat in cuptor sa se usuce.
Pentru bomboane:
Am pus biscuitii in compot cald sa se inmoaie.
I-am dat la blender impreuna cu putin compot si 1 lingura fulgi de cocos.
Am format bilute cu mana si am pus in interior cate 1 fruct deshidratat ( stafida sau goji), i-am dat prin fulgi de cocos si i-am lasat la frigider 1 h.
No Comments