Uncategorized

Chiftele de peste la cuptor servite cu garnitura de orez si cartofi

Chiftele de peste la cuptor servite cu garnitura de orez si cartofi

Categorie: Mic dejun/ Fel principal
Nivel: Incepatori
Ingrediente pentru 10 chiftele:
Toate ingredientele pentru acest fel sunt cantarite dupa preparare, nu inainte
– 200 g novac/ aprox 380 cantarit crud ( depinde de oase, piele)
– 130 g conopida preparata la abur
– 50 g cartofi la abur
– 2 linguri de ulei vegetal ( acesta era un peste slab, uleiul nu e necesar daca pestele este gras)
– aprox 60 g faina orez
– 1 lingurita ierburi, sare
Pentru garnitura 1 persona
– 50 grame cartofi la abur
– 50 g orez fiert in apa
– 1 ardei gras mic
Reteta:
Am pus la robot pestele gatit( curatat de oase), conopida si cartofii.
Am adaugat si 2 linguri din zeama in care a fiert pestele pentru a putea mixa
Spre final am adaugat cele 2 linguri de ulei, un praf de sare si 1 lingurita de ierburi ( hasmatuchi).
Am incorporat faina urmarind sa obtin o compozitie pe care sa o pot modela cu mana pentru a forma chiftelute.
In functie de consistenta pestelui si de cata apa au legumele folosite, ajustati cantitatea de faina urmarind sa obtineti aluat care poate fi modelat. Este un pic lipicios dar se pot forma chiftele.
Am preincalzit cuptorul si am asezat chiftele in tava pe hartie copt la foc mediu. Le-am lasat aprox 10 minute, apoi le-am intors pe partea cealalta inca 10 minute.
Am oprit focul si am lasat chiftele in cuptor in continuare, se intaresc la exterior. Interiorul va ramane ca o pasta/ pateu. Daca copii prefera alta textura, puteti pasa de mana ingredientele, nu folositi robotul.
Cand toate au fost gata, am asezat pe o farfurie 2-3 chiftele, orezul, cartofii si bucatelele de ardei gras. Pot fi folosite si muraturi ca garnitura.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.