Uncategorized

Ciorba de salata cu sfecla si quinoa

Știți ca m-am trezit cu o lădița de congelator plină de verdeața si am hotărât sa o folosesc in decurs de o luna pentru ca la primăvara va fi plin de verdețuri sanatoase.

Incerc sa fac des cate o ciorba/ mancare verde insa nu zilnic, altfel Ileana ar refuza.
Mancarea de astăzi este asemănătoare celorlalte verzi de pana acum. A iesit tot dulce deși am folosit zarzare congelate pentru a o acri. Sfecla e insa foarte dulce, ar fi trebuit sa măresc cantitatea de zarvare. Ne-a placut dulce. Sora-mii i-a placut culoarea iar Stefan a adaptat rețeta, si -a pus iaurt in ea.

Ingrediente 4-6 portii
– 500 g salata verde congelata
– 150 g sfecla rosie curățata
– 150 g dovleac curatat
-2 linguri ulei măsline
– sare
-1/2cana zarzare acre
– 100 g paste quinoa
– 1/2 cana quinoa alba
– optional ierburi

Reteta

1. Scoateti salata din congelator sa se încălzească un pic pentru a putea sa o dati la robot
2. Curățati sfecla si dovleacul de coaja.
3. Dati la robot separat legumele. Le veți adauga la momente diferite la fiert.
4. Fierbeți aprox 2 l apa cu sare. Puteti folosi mai multa sau mai putina, in funcție de cat deasa vreti sa fie mancarea. Cand fierbe apa, adaugati quinoa. Ea va fierbe maxim 20 min si in acest timp trebuie sa adaugati legumele si pastele sa fiarbă impreuna.
5. La 5 minutelor dupa ce ati pus quinoa, puneti sfecla mărunțită la robot. Dupa alte 5 minute puneti dovleacul. In 2-3 minute adaugati salata mărunțită. In ultimele minute adaugati zarzarele si pastele, tinand cont de timpul de fierbere pentru paste. Eu am folosit unele care fierb in 3 min.
6. Opriți focul dupa ce s-au fiert pastele. Adaugati ulei si ierburi

Pentru un gust foarte bun, puteti sa faceti voi pastele in casa.
Noi am facut din mei si din hrisca

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.