Dulce

Inghetata de fructe ( cătina, piersica, stafide, afine)

In toamna am congelat cateva sute de grame de cătina. Se congeleaza bob cu bob, spălate si puse pe tăvițe in congelator, apoi se strang si pun in recipiente, ca toate celelalte fructe cu bob mic.

Ileana a mancat acum cateva luni bobițe din catina păstrata astfel si nu i-au placut, am incercat de cateva ori. Citind apoi ca are mai multa vitamina C am inteles de ce mi s-a părut atat de acra. Cred ca la conținutul de vitamina C o întrece doar acerola (cireasa de Barbados).

Noi folosim pulbere de Acerola in perioada răcelilor, ajuta sistemul imunitar sa se redreseze mai repede. Acerola, catina, măceșele au multa vitamina C, întrec citricele.Catina este un aliment antiinflamator si ajuta sistemul imunitar, aveti aici cateva informatii https://prodieta.ro/catina-alba-suc-de-catina-beneficii-proprietati-tratament-naturist-raceala.

Amestecul de astăzi are un gust foarte placut si inghetata pe bat cu suc de catina indulcit cu piersici si stafide am putea manca oricand. Copiilor le-a placut mult, este revigoranta intr-o zi rece.
Am vrut sa folosesc catina alături de alte fructe dulci astfel incat sa o accepte copiii, fara sa pun zahar in ea. Se pare ca aroma piersicii si dulceata stafidelor au reușit sa pună in valoarea sucul de catina. Initial am vrut sa fac budinca ( folosind si quinoa fiarta) si aceste amestec de fructe insa am zis ca irosesc gustul de catina si ca trebuie sa fac inghetata.
M-am oprit deci la o singura budinca, restul a fost inghetata care ne-a placut mult tuturor, trebuie sa încercați aceasta combinație.

Ingrediente 4 înghețate:

– 1 piersica mare (congelata)
– 2-3 linguri stafide sau alt îndulcitor
– 1/2 canuta catina ( congelata)
– 1/2 canuta afine ( congelate de prieteni :-))

Reteta:
1. Spălați stafidele si puneti putina apa fiarta peste ele, sa se înmoaie, le acoperiți cu apa. Le lăsați minim 15 min.
2. Scoateti piersica din congelator si turnați un pic de apa peste coaja ei, se va desface usor.
3. Scoateti sucul de catina din fructe. Eu am folosit o sita, le-am presat si am păstrat doar zeama.
4. Dati la blender 2/3 din cantitatea de stafide înmuiate în apa, piersica si sucul de catina. Așezati in formele de inghetata.
5. Dati la robot afinele cu stafidele rămase. Așezati in formele de inghetata peste primul strat.
Daca aveti timp, puteti așeza astfel mai multe straturi succesive.
6. Lăsați la congelator pana se întărește si scoateti cu 5-10 minute inainte de consum pentru a putea desprinde inghetata din forme.

Va las si poza cu budinca, lui Ileana i-au placut ambele asa ca ma simt bucuroasa ca amândoi copiii au mancat catina si voi reface reteta pentru inghetata.

Pofta buna!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.