Salata din peste, conopida, cartofi si grepfruit
Categorie: Mic dejun sau Fel principal
Nivel: Incepatori
Alergeni:
– fara lapte/fara oua/fara gluten
Ingrediente pentru 2 portii:
– 100 g peste gatit ( am folosit novac)
– 100 g conopida ( 2- 3 buchete) gatita la abur
– 2 cartofi mici preparati la abur
– 1 buchetel mic de conopida murata in sare ( era roz pentru ca era murata cu varza rosie)
– 1 buchetel de conopida cruda
– 4 felii de grepfruit ( am folosit 2 pentru ornare iar de la celelalte 2 am turnat zeama peste salata)
– 2-3 linguri ulei vegetal, ierburi, sare
Reteta:
Am folosit un medalion de novac, spalat bine si pus la fiert in apa in tigaia de ceramica. L-am acoperit cu capac si a fost gata cam in 30 minute. Am scos oasele si am maruntit pestele pentru salata.
Am pregatit la abur cartofii curatati de coaja si taiati bucatele mici, aprox 20 minute. Timpul necesar pentru conopida este de 10-12 minute la foc mic.
Am asezat pe o farfurie cartofii, conopida si pestele maruntit, am adaugat apoi bucati mici de conopida cruda si murata, uleiul, un praf de sare, zeama si bucatelele de grepfruit si putine ierburi (am folosit hasmatuchi).
Pofta buna!
Categorie: Mic dejun sau Fel principal
Nivel: Incepatori
Alergeni:
– fara lapte/fara oua/fara gluten
Ingrediente pentru 2 portii:
– 100 g peste gatit ( am folosit novac)
– 100 g conopida ( 2- 3 buchete) gatita la abur
– 2 cartofi mici preparati la abur
– 1 buchetel mic de conopida murata in sare ( era roz pentru ca era murata cu varza rosie)
– 1 buchetel de conopida cruda
– 4 felii de grepfruit ( am folosit 2 pentru ornare iar de la celelalte 2 am turnat zeama peste salata)
– 2-3 linguri ulei vegetal, ierburi, sare
Reteta:
Am folosit un medalion de novac, spalat bine si pus la fiert in apa in tigaia de ceramica. L-am acoperit cu capac si a fost gata cam in 30 minute. Am scos oasele si am maruntit pestele pentru salata.
Am pregatit la abur cartofii curatati de coaja si taiati bucatele mici, aprox 20 minute. Timpul necesar pentru conopida este de 10-12 minute la foc mic.
Am asezat pe o farfurie cartofii, conopida si pestele maruntit, am adaugat apoi bucati mici de conopida cruda si murata, uleiul, un praf de sare, zeama si bucatelele de grepfruit si putine ierburi (am folosit hasmatuchi).
Pofta buna!
No Comments