Ingrediente pentru 1 tava ( 1-2 portii, depinde cat de mult va plac):
– 1 sfecla de aprox 250-300 g
– 1 lingura cu varf faina amarant ( am luat de la Tei, contine urme nuci, alune)
– 1 lingura si jumatate ulei masline
– 1 lingura cimbrisor uscat
Reteta:
1. Spalam si curatam sfecla. Feliem subtire foarte subtiri, aprox 2 mm. E important sa fie aceeasi grosime, altfel nu se coc uniform. Taiate cum trebuie ies crocante.
2. Pudram faina si o distribuim uniform.
3. Amestecam uleiul si cimbrisorul si ungem toate chipsurile.
4. Asezam unul langa altul pe hartia de copt si lasam 20-25 min la foc mic. Folosim cuptor preincalzit.
Saptamana aceasta am incercat 3 retete cu sfecla.
In afara de chipsuri, am facut prăjitura din sfecla si carob http://elenaileana.livejournal.com/3748
si pastele umplute cu sfecla http://elenaileana.livejournal.com/3889
Prăjitura este minunata, e preferata mea. Mi-au trimis si mămicile poze, au incercat-o 2-3 fete iar o prietena a pus alte legume im loc de sfecla, a folosit ce ramasese de la bebe si a iesit buna.
Ileana prefera pastele, nu a gustat prăjitura. Va trebui sa o refac fara dulceața adaugata si daca nu-i place nici asa, o voi incerca si fara carob pentru ea pana imi dau seama cum e potrivită pentru ea.
Pofta buna!
Prima poza e făcută dupa coacere.
No Comments