Uncategorized

Chipsuri din sfecla cu faina de amarant si cimbrișor

Foarte gustoase, mai e de lucrat la partea de feliere, s- au ars un pic pe margine unele taiate prea subtiri. Am combinat sfecla si amarantul in incercarea de a iesi ceva bun si asa a fost. Nu se simte gustul de sfecla sau de amarant, e ceva nou.

Ar fi ideal sa aveti un dispozitiv care sa felieze egal, sigur se gasesc.

Ingrediente pentru 1 tava ( 1-2 portii, depinde cat de mult va plac):
– 1 sfecla de aprox 250-300 g
– 1 lingura cu varf faina amarant ( am luat de la Tei, contine urme nuci, alune)
– 1 lingura si jumatate ulei masline
– 1 lingura cimbrisor uscat

Reteta:
1. Spalam si curatam sfecla. Feliem subtire foarte subtiri, aprox 2 mm. E important sa fie aceeasi grosime, altfel nu se coc uniform. Taiate cum trebuie ies crocante.
2. Pudram faina si o distribuim uniform.
3. Amestecam uleiul si cimbrisorul si ungem toate chipsurile.
4. Asezam unul langa altul pe hartia de copt si lasam 20-25 min la foc mic. Folosim cuptor preincalzit.

Saptamana aceasta am incercat 3 retete cu sfecla.
In afara de chipsuri, am facut prăjitura din sfecla si carob http://elenaileana.livejournal.com/37482.html
si pastele umplute cu sfecla http://elenaileana.livejournal.com/38891.html

Prăjitura este minunata, e preferata mea. Mi-au trimis si mămicile poze, au incercat-o 2-3 fete iar o prietena a pus alte legume im loc de sfecla, a folosit ce ramasese de la bebe si a iesit buna.

Ileana prefera pastele, nu a gustat prăjitura. Va trebui sa o refac fara dulceața adaugata si daca nu-i place nici asa, o voi incerca si fara carob pentru ea pana imi dau seama cum e potrivită pentru ea.

Pofta buna!
Prima poza e făcută dupa coacere.

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.