Dulce

Cosulete de ciocolata vegana ( 1)

Ingrediente: ciocolata neagra, frisca vegana, chipsuri de cocos, zmeura, gem de zmeura cu sirop de agave, ulei de lamaie, vanilie, biscuti fara gluten, menta.

Fara alergeni: fara lapte, fara oua, fara gluten, fara nuci

 

 

 

Am ales sa fac acest desert minunat pentru ziua surorii mele. Am folosit forme de hartie de briose pe care am intins cu o pensula ciocolata pentru a forma cosuletele care sa sustina frisca de cocos si zmeura.

Inainte de a va lasa reteta, vreau sa va spun ca o parte din ingredientele pe care le-am folosit sunt noi in bucatarie si mi-au placut in mod deosebit aromele lor:

smanatana de cocos Allos , frisca obtinuta din ea are gust foarte bun si este asemanatoare cu cea clasica. In poza de la final o sa vadeti ca am folosit-o si pentru inghetata ( revin cu reteta), fiind inspirata de gustul bun. De la Allos am folosit saptamana trecuta si laptele vegetal de cocos, e placut la gust si aroma de cocos e minunata.
M-am uitat cu atentie in ultima vreme pe etichetele pentru smanatana/crema vegetala pentru gatit (cocos sau orez pt ca nu mancam inca soia) si am ales smantana de la Allos pt Ileana deoarece pare cea mai potrivita ca ingrediente: contine doar cocos si guma de guar pentru ingrosare pe cand alte tipuri contin cel putin 2-3 agenti de ingrosare.

dulceata de zmeura cu sirop de agave si esenta de lamaie

Pregatiti cosuletele (suportul) cu o seara inainte de eveniment pentru a lasa suficient timp ciocolatei sa se intareasca.

Iata ingredientele folosite:
– o ciocolata de menaj cu 70 % cacao
– o smanatana cocos
– 1 si 1/2 pachet intaritor pentru frisca vegana http://www.biocorner.ro/biovegan-eco-intaritor-pentru-frisca-24g.html
– un pachet de biscuiti fara gluten
– 1/3 dintr-un pachet chipsuri de cocos
– aprox 1/2 borcan dulceata de zmeura
vanilie
ulei de lamaie
zmeura si cirese congelate
frunze de menta

 

Am incercat din nou acest desert minunat, aveti aici pozele.

Sper ca veti incerca acest desert cat de curand!  Pofta buna!

Cosulete de ciocolata vegana

Print Recipe
By Serves: 8 Prep Time: 12 h Cooking Time: 1 ora

Ingredients

  • Pentru baza:
  • - 180 g ciocolata neagra
  • - 1/3 fiola ulei de lamaie ( aprox 0.7 ml)
  • - un praf de sare
  • - aveti nevoie si de 8 forme din hartie pentru briose
  • Pentru interior:
  • - 200 ml smantana de cocos
  • - 1 si 1/2 plic intaritor de frisca vegana
  • - 1 lingura si jumatate eritrit/ zahar trestie/ flori de cocos
  • - un praf de vanilie
  • - 170 g zmeura si cirese congelate
  • - 6 g tarate de psylium/chia
  • - 40 g dulceata de zmeura
  • - 2-3 biscuiti din faina de orez
  • Pentru decor
  • - chipsuri de cocos
  • - 8 lingurite dulceata de zmeura
  • - decoratiuni facute de voi din 20 g ciocolata neagra
  • - frunze de menta ( dau un gust minunat)
  • - optional cate 1 biscuite de orez pentru fiecare cosulet

Instructions

1

Topiti ciocolata pe baie de abur, adaugati aici uleiul de lamaie.

2

Intindeti ciocolata in strat subtire pe hartia de briose, folosind o pensula.

3

Dupa fiecare strat de ciocolata, lasati in frigider 10-15 minute.

4

Intindeti 4-5 straturi acordand atentie marginilor. Nu este nevoie sa adaugati ciocolata de fiecare data la baza hartiei, se va ingrosa prea tare.

5

Acoperiti perfect hartia cu ciocolata. Daca lasati spatii albe, nu puteti desprinde hartia a doua zi fara sa rupeti cosuletul...

6

Dupa ce ati dat cu pensula ultimul strat, lasati formele la frigider pana a doua zi.

7

Desfaceti cu atentie hartia. Daca sunteti incepatori poate faceti 2-3 forme in plus, in caz ca se vor rupe cand le desfaceti.

8

Urmeaza reteta pentru umplutura: Pregatiti frisca de cocos mixand smantana de cocos cu intaritorul de frisca, vanilie si indulcitor solid (lichid) . Este preferabil sa o pregatiti cu o seara inainte pentru a se intari in frigider.

9

Mixati fructele cu dulceata de zmeura si adaugati taratele de psylium pentru a lega amestecul. Lasati cateva minute sa se intareasca inainte de a pune in cosulet.

10

Optional rupeti cateva bucati de biscuiti si adaugati peste fructe. Am adaugat biscuitii pentru a echilibra textura cremoasa data de frisca de cocos

11

Adaugati frisca de cocos.

12

Pentru decor topiti 20 g de ciocolata si o intindeti pe hartie copt in strat subtire folosind lingurita. Lasati in congelator cateva ore sa se intareasca, apoi se vor desprinde foarte usor.

13

Adaugati in cosulete peste frisca de cocos: chipsurile de cocos, 1/2 lingurita dulceata de zmeura, frunze de zmeura, formele de ciocolata, optional cate un biscuite.

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.