Va las 2 idei despre cum puteti gati zucchini, fie la cuptor cu ciuperci si usturoi, fie ca garnitura: piure.
Zucchini cu ciupierci
Pentru aceast fel principal aveti nevoie de:
– zucchini ( sau dovlecel )
– ciuperci ( am folosit champignon brune)
– usturoi
– putin ulei
– marar
– optional carne gatita sau crema de cocos/orez pentru reteta vegana
Reteta:
1. Curatati ciupercile de coaja, procedati la fel cu zucchini.
2. Spalati bine legumele si le stergeti de apa cu un prosop de hartie.
3. Curatati si zdrobiti usturoiul. Frecati-l cu putin ulei si adaugati aici mararul tocat fin sau direct la servire.
4. Ungeti bine legumele cu acest amestec si le coaceti la cuptor pe foaie de copt, in cuptor preincalzit, 10-15 min, in funtie de grosimea feliilor de zucchini/ciupercilor.
5. Asezati legumele in farfurie si adaugati marar proaspat.
6. Le puteti servi alaturi de carne sau orez salbatic fiert peste care adugati ulei sau puteti adauga la servire smantana de cocos/orez, de ex Allos.
Piure de zucchini cu topinambur ( nap porcesc)
Topinambur este tuberculul unei plante inalte cu flori galbene. La tara creste de-a lungul gradinii de zarzavat insa pana anul acesta nu stiam ca in pamant sunt tuberculii care se consuma.
Sunt dulci si dupa gatit au o textura asemanatoarea pastarnacului/cartofului.
Pentru piure servit ca garnitura am gatit la abur zucchini si topinamburul si le-am mixat cu ulei de masline si sare.
Pofta buna!
No Comments