Musli de casa din boabe de hrisca, chia si fulgi de cocos servit cu merisor
Nivel: incepatori
Alergeni:
– fara lapte, fara oua, fara gluten, fara nuci, alune
Ingrediente ( pt o tava de crackers din care ies aprox 2 portii de muesli):
-75 g de boabe hrisca coapta
– 2 lingurite pulbere chia
– 2 linguri fulgi cocos pt compozitie si dupa gust pt decor, aprox 1 lingura/ portie
– Pentru decor: merisoare deshidratate ( sau alte fructe deshidrate) aprox 1 lingura/ portie
Am incercat sa fac crochete sau crakers din hrisca fiarta, dupa modelul celor de mei de ieri. Hrisca se comporta altfel la fiert, se umplu boabele cu multa apa si nu am obtinut crakersii doriti. O sa-i fac din faina de hrisca peste cateva zile.
Azi insa a iesit altceva bun.
Sunt subtiri si mi s-a parut potrivit sa ii rupem bucatele si transformam in muesli mai ales ca fulgi de hrisca gasim greu in tara. Acestia sunt proaspeti si la indemana.
Sigur voi mamele care tineti dieta o sa-i apreciati.
Ramane sa gasiti un lapte de cocos sau de orez sau chiar iaurt de cocos si sa-i serviti. Este primul muesli pe care il mancam si noi in ultimii 3 ani. Si vor urma altele si mai bune.
Reteta:
Puneti 75 g hisca coapta la inmuiat in apa de seara pana dimineata. O spalati bine seara si dimineata inainte de fierbere.
Hrisca se fierbe in 200 ml apa aproximativ 20 minute la foc mic ( cand incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba la capac pana ramane fara apa). Trebuie sa fie fara apa ca sa o putem intinde in tava!
Oprim focul si adaugam 2 lingurite chia pentru a intari un pic amestecul. Isi mareste volumul si preia surplusul de apa.
Adaugam si cele 2 linguri fulgi cocos.
Lasati 5-10 minute amestecul sa se inchege.
Preincalzim cuptorul.
Intr-o tava asezam hartie de copt, punem amestecul si asezam inca o hartie de copt deasupra. Presam cu podul palmei peste hartie astfel incat sa se intinda bine, in strat de 2-3 mm.
Lasati la cuptor pana se usuca bine, la foc mic. Eu i-am lasat 40 min.
Opriti focul si lasati-i inca 30 min sa se intareasca.
Intr-un castron asezati bucatele rupte din crackers, presarati fulgi de cocos si merisor si serviti cum va place.
Mi s-ar parea ideal cu iaurt de cocos, n-am experimentat inca.
Mie mi-a placut sa-i mananc tari alaturi de un ceai cald. Copii tot uscati i-au vrut.
Pofta buna!
Am pus poza cu ingredientele, sunt de la Farmacia Tei majoritatea.
Alergeni:
– fara lapte, fara oua, fara gluten, fara nuci, alune
Ingrediente ( pt o tava de crackers din care ies aprox 2 portii de muesli):
-75 g de boabe hrisca coapta
– 2 lingurite pulbere chia
– 2 linguri fulgi cocos pt compozitie si dupa gust pt decor, aprox 1 lingura/ portie
– Pentru decor: merisoare deshidratate ( sau alte fructe deshidrate) aprox 1 lingura/ portie
Am incercat sa fac crochete sau crakers din hrisca fiarta, dupa modelul celor de mei de ieri. Hrisca se comporta altfel la fiert, se umplu boabele cu multa apa si nu am obtinut crakersii doriti. O sa-i fac din faina de hrisca peste cateva zile.
Azi insa a iesit altceva bun.
Sunt subtiri si mi s-a parut potrivit sa ii rupem bucatele si transformam in muesli mai ales ca fulgi de hrisca gasim greu in tara. Acestia sunt proaspeti si la indemana.
Sigur voi mamele care tineti dieta o sa-i apreciati.
Ramane sa gasiti un lapte de cocos sau de orez sau chiar iaurt de cocos si sa-i serviti. Este primul muesli pe care il mancam si noi in ultimii 3 ani. Si vor urma altele si mai bune.
Reteta:
Puneti 75 g hisca coapta la inmuiat in apa de seara pana dimineata. O spalati bine seara si dimineata inainte de fierbere.
Hrisca se fierbe in 200 ml apa aproximativ 20 minute la foc mic ( cand incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba la capac pana ramane fara apa). Trebuie sa fie fara apa ca sa o putem intinde in tava!
Oprim focul si adaugam 2 lingurite chia pentru a intari un pic amestecul. Isi mareste volumul si preia surplusul de apa.
Adaugam si cele 2 linguri fulgi cocos.
Lasati 5-10 minute amestecul sa se inchege.
Preincalzim cuptorul.
Intr-o tava asezam hartie de copt, punem amestecul si asezam inca o hartie de copt deasupra. Presam cu podul palmei peste hartie astfel incat sa se intinda bine, in strat de 2-3 mm.
Lasati la cuptor pana se usuca bine, la foc mic. Eu i-am lasat 40 min.
Opriti focul si lasati-i inca 30 min sa se intareasca.
Intr-un castron asezati bucatele rupte din crackers, presarati fulgi de cocos si merisor si serviti cum va place.
Mi s-ar parea ideal cu iaurt de cocos, n-am experimentat inca.
Mie mi-a placut sa-i mananc tari alaturi de un ceai cald. Copii tot uscati i-au vrut.
Pofta buna!
Am pus poza cu ingredientele, sunt de la Farmacia Tei majoritatea.
No Comments