Uncategorized

Budinca de quinoa cu zmeura si cocos

Dupa ce ieri am facut biscuti cu zmeura si cocos in încercarea de testa alergia la zmeura, azi am facut un pudding folosind zmeura congelata. Ileana nu a mancat nici ieri nici azi din ele asa ca vor urma alte preparate cu zmeura in încercarea de a testa daca tolereaza zmeura.

Am folosit mierea ca îndulcitor la budinca. Cea de piersici nu are are nevoie de ceva dulce insa zmeura este putin acrișoară.

Ingrediente 2 portii:
– 100 g quinoa alba
– 1 lingura unt vegetal ( cocos sau Vitagen)
– 2 linguri fulgi cocos
– 200 g zmeura congelata
– 2 linguri de miere/zahar cocos/ sirop artar
– 1 ml vanilie

Reteta:
1. Seara spalati bine quinoa in apa, puneti putin oțet sau lămâie peste ea si lăsați-o in apa. Spălați-o dimineata din nou foarte bine din jet de apa rece si fierbeți in apa.
2. Lăsați-o sa se răcească un pic, apoi adaugati untul vegetal, mierea si vanilia.
3. Așezati o parte din amestec in pahar. Peste cealaltă parte rămasă in blender adaugati zmeura si fulgii de cocos si mixați.
4. Adaugati in pahar si partea cu zmeura.
5. Decorați cu zmeura congelata.

Puteti servi imediat sau o puteti păstra cateva ore la frigider.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.