Dulce

Batoane vegane din curmale si seminte

Am pregatit batoanele intr-o zi in care am vrut sa fac ceva dulce pentru copii.

Este probabil reteta cu cel mai mult dulce de pe blog 🙂 si cu cele mai multe tipuri de seminte.

Am vrut sa fac  un desert /gustare de calitate folosind un produs nou pe care il am in bucatarie, faina de migdale Govinda, de la Biocorner.

Am inmuiat curmalele si am adaugat atatea seminte si faina de migdale cat am simtit necesar pentru a domoli dulcele curmalelor. Pentru a lega batoanele am folosit pe langa curmale, seminte de chia si  crema din lapte de cocos ( dintr-o conserva Biona pe care am pastrat-o la frigider inainte de deschidere). Din creama de cocos am facut si frisca de cocos, aveti aici retetea.

Din cantitatea de mai jos puteti face 20 de batoane sau aproximativ 40 de bomboane ( care probabil se vor manca la fel de repede ca cele 20 de batoane ).

Batoane vegane din curmale si seminte

Print Recipe
By Serves: 20 batoane Prep Time: 1 h Cooking Time: fara coacere

Ingredients

  • 25 de curmale deshidratate, fara samburi
  • 60 g crema de cocos
  • 80 g seminte de canepa
  • 50 g faina de migdale
  • 100 g seminte de floarea soarelui
  • 20 g seminte de chia
  • 5 g scortisoara Ceylon

Instructions

1

Spalati curmalele si lasati-le la inmuiat aproximativ 1 h.

2

Scurgeti apa de la curmale si adaugati crema de cocos peste ele, apoi mixati.

3

Transferati intr-un bol si adaugati celelate ingrediente; faina de migdale, semintele de canepa, semintele de floarea soarelui, semintele de chia, scortisoara Ceylon si amestecati pana omogenizati.

4

Transferati continutul intr-o tava, pe hartie de copt si uniformizati grosimea compozitiei ( am folosit o hartie de copt deasupra si am presat cu podul palmei ).

5

Transferati la frigider aproximativ 1 h sa se intareasca untul de cocos.

6

Taiati in formele dorite, batoane sau bomboane.

7

Pastrati la frigider inainte de servire

Notes

Le puteti oferi copiilor ca gustare, impachetate individual in hartie de copt.

Produse folosite

Pofta buna si multa inspiratie!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.