Paste de mei cu sos de dovleac si cimbrisor
Multe dintre retele noastre incep nu de la hai sa vedem ce gatim cu ingredientele care ne plac ci hai sa facem ceva care sa-i placa copilului, cu ingredientele pe care le avem incercand sa oferim cat mai multe legume.
Dovleacul de azi era atos asa ca era necesar sa-l dau la blender, altfel era neplacut ca textura si nu ar fi mancat. Asa s-a nascut ideea de a-l pune peste paste. Copiilor le cam plac pastele asa ca e posibil sa accepte si dovleacul. Mi s -ar parea buna si combinatia dovleac, nuci romanesti, miere- peste paste insa ne-am consumat ieri portia de migdale de pamant si sunt permise abia peste 4 zile. Pana atunci, a mancat pastele de azi. Nu cu foarte mult entuziasm insa nici nu le-a refuzat.
Alergeni: fara lapte, fara oua, fara gluten
Ingrediente pentru 2 portii:
– 100 g paste de mei ( sau alte paste fara gluten)
– 100 g dovleac curatat de coaja
– 1 lingura ulei masline
– cimbrisor
Reteta:
1. Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor. Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare si au luat forma ei :-). Ileana a fost interesata asa de ele, de aceea le-am pastrat forma.
2. Am gatit dovleacul la abur aprox 15 min. Cred ca iese si mai gustos copt insa e nevoie de un timp mai mare la cuptor.
3. Dati la blender dovleacul gatit, amestecati cu ulei de masline si cimbrisor uscat.
4. Asezati pastele in farfurie cu sosul deasupra.
Si cum orice paste sunt bune daca au si carne ( glumesc) Ileana a vrut sa adaugam carnita de vita fiarta la presiune. De obicei gatim carnea simplu si apoi o oferim in mai multe preparate pe parcursul zilei.
Noi gatim zilnic pentru ca dieta de rotatie presupune sa mananci fiecare aliment din lista o data la 5 zile, adica luni apoi vineri.
Uneori gatim putin, pentru o singura persoana, cum au fost aceste paste de mei. Am dublat eu cantitatile ca sa va fie usor daca gatiti pentru 2. Am facut doar pentru ea pastele pentru ca nu se gasesc inca in tara si e complicat sa le aducem.
Mi-am propus sa fac paste fara gluten in casa, mi -a dat Angela cateva retete de pe net si m-am aprovizionat cu ingredientele, sper sa reusesc sa fac pana la sfarsitul lunii taietei de casa.
Pofta buna!
Dovleacul de azi era atos asa ca era necesar sa-l dau la blender, altfel era neplacut ca textura si nu ar fi mancat. Asa s-a nascut ideea de a-l pune peste paste. Copiilor le cam plac pastele asa ca e posibil sa accepte si dovleacul. Mi s -ar parea buna si combinatia dovleac, nuci romanesti, miere- peste paste insa ne-am consumat ieri portia de migdale de pamant si sunt permise abia peste 4 zile. Pana atunci, a mancat pastele de azi. Nu cu foarte mult entuziasm insa nici nu le-a refuzat.
Alergeni: fara lapte, fara oua, fara gluten
Ingrediente pentru 2 portii:
– 100 g paste de mei ( sau alte paste fara gluten)
– 100 g dovleac curatat de coaja
– 1 lingura ulei masline
– cimbrisor
Reteta:
1. Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor. Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare si au luat forma ei :-). Ileana a fost interesata asa de ele, de aceea le-am pastrat forma.
2. Am gatit dovleacul la abur aprox 15 min. Cred ca iese si mai gustos copt insa e nevoie de un timp mai mare la cuptor.
3. Dati la blender dovleacul gatit, amestecati cu ulei de masline si cimbrisor uscat.
4. Asezati pastele in farfurie cu sosul deasupra.
Si cum orice paste sunt bune daca au si carne ( glumesc) Ileana a vrut sa adaugam carnita de vita fiarta la presiune. De obicei gatim carnea simplu si apoi o oferim in mai multe preparate pe parcursul zilei.
Noi gatim zilnic pentru ca dieta de rotatie presupune sa mananci fiecare aliment din lista o data la 5 zile, adica luni apoi vineri.
Uneori gatim putin, pentru o singura persoana, cum au fost aceste paste de mei. Am dublat eu cantitatile ca sa va fie usor daca gatiti pentru 2. Am facut doar pentru ea pastele pentru ca nu se gasesc inca in tara si e complicat sa le aducem.
Mi-am propus sa fac paste fara gluten in casa, mi -a dat Angela cateva retete de pe net si m-am aprovizionat cu ingredientele, sper sa reusesc sa fac pana la sfarsitul lunii taietei de casa.
Pofta buna!
No Comments