Aceasta este cea mai buna prăjitura pe care am mancat-o de cand tine Ileana dieta, adica de peste 2 ani. Nu va lăsați păgubași daca nu ati auzit sau nu gasiti in tara migdale de pamant, se pot înlocui, va spun cum.
Acestea sunt pasta la borcan, la fel cum se găsește pasta de arahide in comerț doar ca le sunt un pic mai mari măcinate. Au gust de nuci, alune si cred ca le puteti înlocui cu pasta de: migdale făcută de voi la robot, seminte de floarea soarelui, nuci romanești sau orice altceva tolereaza copilul. Acestea sunt dulci, nu a fost nevoie sa adaug zahar. Daca folositi floarea soarelui, adăugați si o lingura de îndulcitor. Puteti pune deci in blender seminte înmuiate in apa si le faceti voi pasta. Sau folosiți halva de floarea soarelui :-).
Rețeta este extrem de simpla, este o prăjită cu doar 4 ingrediente, usor de facut si foarte buna.
Alergeni: fara lapte, oua, gluten
Ingrediente pentru o tava mica, 15x 35 cm !
– 600 g mere curățate de coaja si sâmburi
– 80 grame pasta de migdale de pamant
– 4-5 linguri faina de soriz ( sau alta faina fara gluten, orez cred ca merge)
– 2 linguri unt vegetal ( am folosit BIO Vitagen, puteti pune unt cocos sau ulei vegetal)
– putin carob pentru decor ( optional)
-alte arome ca vanilie, scortisoara sau portocala ( Opțional, noi nu am folosit si nu mi se par necesare)
Reteta:
1. Dam merele pe răzătoarea mare, adaugăm pasta de migdale si margarina si omogenizam.
2. Adaugăm faina in pulbere subtire. Daca merele sunt zemoase e nevoie probabil de inca 1 lingura.
3.Asezati in tava si aduceți la același nivel folosind o lingura, cam 3 cm inaltime. Apoi puneti la cuptorul preîncălzit, 20-25 min.
4. Lăsați un pic sa se răcească inainte de a scoate din tava.
5. Așezati pe farfurie si decorați cu putin carob, folosind o strecuratoare si o felie de mar crud.
Am folosit o tava de yena si s-a desprins greu prăjitura, trebuia sa folosesc hârtie de copt.
Deși s-a desprins un pic greu, a fost extrem de gustoasa.
Ileana a mancat, nu ma asteptam pentru ca a iesit foarte dulce si nu-i place de obicei mancarea dulce. Dar se pare ca am gasit prăjitura asta care i place.
Idee: puteti folosi un pic de frișca vegetală pentru decor, de orez sau cocos.
Asteptam si noi frișca vegetală de orez, cred ca va da un gust foarte bun.
Prăjitura se numește Răducu, dupa numele tatălui meu. Lui ii plac foarte mult merele si cum aceasta prăjitura e 90% din mere, i-o dedic. Merele folosite sunt de la el din gradina, unele micuțe si foarte dulci iar primăvara a păzit mărul sa nu-l ronțăie iepurii apoi toamna l-a așteptat sa se coacă sa le păstreze pe toate in cos de nuiele pentru Ileana si Stefan.
Pofta buna!
No Comments