Cea mai buna prajitura cu cele mai neasteptate ingrediente!!!
Prajitura Liviu ( cu sfecla rosie si carob)
Cautam de mult o solutie pentru a include in dieta sfecla rosie. Pentru ca ..e buna pentru organism. Am vazut intr o zi la TV un tort cu sfecla rosie insa erau multe ingrediente nepermise in dieta lui Ileana.
Astazi am adaptat o reteta de pe net si am facut aceasta prajitura care are un gust extraordinar si e foarte pufoasa. Sfecla rosie nu se simte.
I-am dat numele lui Liviu pentru ca lui ii place mult sfecla rosie. S-ar putea sa fie singurul de pe planeta asta care iubeste sfecla. Cu siguranta e cel mai bun nas care iubeste si sfecla rosie :-).
Sunt foarte incantata, in sfarsit am aflat pentru ce a creat Dumnezeu sfecla ( mie mi s-a parut mereu prea dulce pentru o leguma).
Aici este reteta de la care m-am inspirat
https://metamint.wordpress.com/2014/0 1/26/lust-in-cake-form/.
Nu i am pus topping pentru ca mi se pare perfecta asa si pt ca oricum bananele si avocado pt topping sunt in alta zi.
N am pus zahar ci dulceata de prune iar uleiul de cocos l- am inlocuit cu masline.
Ingrediente pentru aprox 6 bucatele (tava aprox 15 x 15 cm)
– 1 cana de sfecla piuree
– 1 cana faina fara gluten( 2/3 teff si 1/3 mei insa puteti pune si altceva hrisca si orez/ soriz de ex)
– 1/3 cana carob
– 4 linguri dulceata prune pentru compozitie si 2 pentru decor ( optional)
– 2/3 plic praf de copt fara gluten
– 2 linguri ulei masline
Reteta:
1. Curatam sfecla, o feliem si o coacem la abur aprox 30 min. Avea 300 grame cand am pus-o la abur.
2. Dam la blender sfecla, a rezultat 1 cana plina
3. Peste sfecla adaugam dulceata si uleiul si amestecam.
4. Intr-un alt recipient punem componentele uscate: faina, carobul si praful de copt si le omogenizam.
5. Punem amestecul umed peste cel uscat si amestecam pana se omogenizeaza.
6. Preincalzim cuptorul si intindem compozitia pe foaie de copt, in strat de 3cm, intanzand cu o paleta cat mai uniform aluatul.
7. Lasati la cuptor la foc mic aproximativ 30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Introduceti o scobitoare in aluat si daca este perfect curata inseamna ca s-a copt.
Am lasat-o in cuptor inca 1 h inainte sa o taiem. Este foarte frageda, se poate manca si cu mana sau cu lingurita.
Puteti adauga topping de banane cu carob sau dulceata, frisca vegetala.
Mie mi se pare perfecta asa, simpla.
M-as bucura sa o incercati si sa mi spuneti cum vi se pare. Parca e de ciocolata, nici urma de sfecla.
Abia astept sa o guste Stefan, sunt sigura ca asa o sa manance cu placere sfecla rosie :-).
Pofta buna!
Cautam de mult o solutie pentru a include in dieta sfecla rosie. Pentru ca ..e buna pentru organism. Am vazut intr o zi la TV un tort cu sfecla rosie insa erau multe ingrediente nepermise in dieta lui Ileana.
Astazi am adaptat o reteta de pe net si am facut aceasta prajitura care are un gust extraordinar si e foarte pufoasa. Sfecla rosie nu se simte.
I-am dat numele lui Liviu pentru ca lui ii place mult sfecla rosie. S-ar putea sa fie singurul de pe planeta asta care iubeste sfecla. Cu siguranta e cel mai bun nas care iubeste si sfecla rosie :-).
Sunt foarte incantata, in sfarsit am aflat pentru ce a creat Dumnezeu sfecla ( mie mi s-a parut mereu prea dulce pentru o leguma).
Aici este reteta de la care m-am inspirat
https://metamint.wordpress.com/2014/0
Nu i am pus topping pentru ca mi se pare perfecta asa si pt ca oricum bananele si avocado pt topping sunt in alta zi.
N am pus zahar ci dulceata de prune iar uleiul de cocos l- am inlocuit cu masline.
Ingrediente pentru aprox 6 bucatele (tava aprox 15 x 15 cm)
– 1 cana de sfecla piuree
– 1 cana faina fara gluten( 2/3 teff si 1/3 mei insa puteti pune si altceva hrisca si orez/ soriz de ex)
– 1/3 cana carob
– 4 linguri dulceata prune pentru compozitie si 2 pentru decor ( optional)
– 2/3 plic praf de copt fara gluten
– 2 linguri ulei masline
Reteta:
1. Curatam sfecla, o feliem si o coacem la abur aprox 30 min. Avea 300 grame cand am pus-o la abur.
2. Dam la blender sfecla, a rezultat 1 cana plina
3. Peste sfecla adaugam dulceata si uleiul si amestecam.
4. Intr-un alt recipient punem componentele uscate: faina, carobul si praful de copt si le omogenizam.
5. Punem amestecul umed peste cel uscat si amestecam pana se omogenizeaza.
6. Preincalzim cuptorul si intindem compozitia pe foaie de copt, in strat de 3cm, intanzand cu o paleta cat mai uniform aluatul.
7. Lasati la cuptor la foc mic aproximativ 30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Introduceti o scobitoare in aluat si daca este perfect curata inseamna ca s-a copt.
Am lasat-o in cuptor inca 1 h inainte sa o taiem. Este foarte frageda, se poate manca si cu mana sau cu lingurita.
Puteti adauga topping de banane cu carob sau dulceata, frisca vegetala.
Mie mi se pare perfecta asa, simpla.
M-as bucura sa o incercati si sa mi spuneti cum vi se pare. Parca e de ciocolata, nici urma de sfecla.
Abia astept sa o guste Stefan, sunt sigura ca asa o sa manance cu placere sfecla rosie :-).
Pofta buna!
No Comments