Uncategorized

Ciorba de salata verde si probiotice ( muraturi)

Ciorbe am facut rar, mai ales ca am impresia ca se pierd vitaminele prin oala. Am vazut ca Ileana mananca spanac, loboda, ștevie, adăugate de obicei ca amestec la paste asa ca am incercat astăzi prima ciorba acra. A mancat din ea dimineata si la pranz, poate entuziasmata de Crocketele de mei. Nu-mi vine sa cred ca nu-mi scuipa verdeața ca dumnealui frate-su.

De ceva vreme obișnuiește sa ma întrebe la masa ce mai ai pe acolo, ce mai e de mancare? Si eu ii spun ce pregătesc si-i dau daca vrea. Asa ca uneori mancarea gândita pentru pranz ajunge masa de dimineata.

M-am născut in Argeș, mama gătește in casa ciorbe dulci. La Cristi se găteau ciorbe acre. Mi s-au părut gustoase acre, mai ales da mama lui face si tăieței in casa. Pana una alta borșul are gluten iar citricele sunt in alta zi de dieta, deci nu pot pune lămâie azi.

Am facut deci o ciorba de salata acrita/sarata cu zeama de castraveți murati. Doua zile din cele 4 avem muraturi din probiotice asa ca le folosim cat de des putem, in cantitati mici.

Ingrediente:
– salata verde
– ceapa rosie
– dovleac
– ulei măsline
– zeama castraveți murati
– seminte dovleac ( înmuiate in apa cateva ore)
– mei fiert ( optional, nu am folosit)

Reteta:

Am folosit salata verde congelată. Puteti folosi verde, procedati asemanator.

1. Curățati ceapa, o maruntiti si o puneti la fiert in apa impreuna cu bucăți mici de dovleac.
Eu am dat la blender dovleacul pentru ca era foarte atos si nu-i place sa-l simtă asa pe limba.
Le lăsați aproximativ 10 minute, apoi adaugati si salata mărunțită si apa fiarta.
Eu am dat si salata la blender pentru o textura mai fina, depinde cum le place copiilor.

2. Lăsați sa fiarbă inca 5-10 minute impreuna, pana sunt gătite toate legumele.
Daca adaugati mei fiert, acum e momentul, cu cateva minute inainte de final.
3. Adaugati ulei de măsline dupa ce ati oprit focul. Lăsați sa se răcească.
4. Adaugati zeama de muraturi direct in farfurie la servire, nu in ciorba fierbinte pentru ca distrugeți probioticele.
5. Decorați cu seminte de dovleac si serviți alături de Crakersi. Copiilor le va plăcea sa înmoaie Crakersii in ciorba :-).

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.