Paste de hrisca cu sos de ardei copt si perisoare
Alergeni:
– fara lapte
– fara oua
– fara gluten
Categorie:
Incepatori
Reteta pentru 2 portii:
– 140 g paste de hrisca
– 2 perisoare/100 g carne gatita
– 3 ardei kapia copti
– 2-3 lingurite ulei vegetal, patrunjel, sare de mare
– 1-2 linguri faina hrisca ( pentru perisoare)
Reteta:
Pentru paste:
Punem la fiert 2 l de apa cu putina sare si adaugam pastele cand apa incepe sa fiarba.
Amestecam din cand in cand pastele ca sa nu se lipeasca. Lasam la foc 12-15 minute sau conform instructiunilor producatorului.
Scurgem apa atunci cand pastele sunt gata.
Pentru perisoare:
Tocam carnea la robot si adaugam putina faina astfel incat sa putem forma perisoarele cu mana.
Punem apa la fiert si cand aceasta fierbe adaugam perisoarele la foc mediu. Le lasam aproximativ 20 minute.
Pentru sosul de ardei Kapia:
Coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii dam la robot.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite asezam pastele in farfurie, adaugam putin ulei vegetal, sosul de ardei copti, perisoarele maruntite si patrunjel tocat.
Alte informații:
Pastele acestea de hrisca se gasesc la Mega Image, marca Felicia, sunt garantate fara gluten. Puteti folosi orice alte paste.
Puteti coace mai multi ardei, ii curatati de coaja si seminte si ii congelati, scoateti din ei cand aveti nevoie
Am facut mai multe perisoare si le congelam si pe ele. Nu i plac asa rotunde sau goale de aceea am ales varianta de a le marunti in mancare.
Uneori facem chiftele la cuptor din carne si faina, uneori adaugam si alte legume ( ceapa, dovlecel, morcov) . Se pot folosi si chiftelele maruntite.
Pofta buna!

– fara lapte
– fara oua
– fara gluten
Categorie:
Incepatori
Reteta pentru 2 portii:
– 140 g paste de hrisca
– 2 perisoare/100 g carne gatita
– 3 ardei kapia copti
– 2-3 lingurite ulei vegetal, patrunjel, sare de mare
– 1-2 linguri faina hrisca ( pentru perisoare)
Reteta:
Pentru paste:
Punem la fiert 2 l de apa cu putina sare si adaugam pastele cand apa incepe sa fiarba.
Amestecam din cand in cand pastele ca sa nu se lipeasca. Lasam la foc 12-15 minute sau conform instructiunilor producatorului.
Scurgem apa atunci cand pastele sunt gata.
Pentru perisoare:
Tocam carnea la robot si adaugam putina faina astfel incat sa putem forma perisoarele cu mana.
Punem apa la fiert si cand aceasta fierbe adaugam perisoarele la foc mediu. Le lasam aproximativ 20 minute.
Pentru sosul de ardei Kapia:
Coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii dam la robot.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite asezam pastele in farfurie, adaugam putin ulei vegetal, sosul de ardei copti, perisoarele maruntite si patrunjel tocat.
Alte informații:
Pastele acestea de hrisca se gasesc la Mega Image, marca Felicia, sunt garantate fara gluten. Puteti folosi orice alte paste.
Puteti coace mai multi ardei, ii curatati de coaja si seminte si ii congelati, scoateti din ei cand aveti nevoie
Am facut mai multe perisoare si le congelam si pe ele. Nu i plac asa rotunde sau goale de aceea am ales varianta de a le marunti in mancare.
Uneori facem chiftele la cuptor din carne si faina, uneori adaugam si alte legume ( ceapa, dovlecel, morcov) . Se pot folosi si chiftelele maruntite.
Pofta buna!

No Comments