Astazi am incercat ceva nou. Fetita a preferat sa manance pastele fierte in care am adaugat unt vegetal si bucatele de mango iar baiatul a mancat preparatul de mai jos si i-a placut mult. Iese foarte dulce, mango e un fruct dulce. Nu e nevoie de zahar adaugat.
Paste cu crema de mango si carob
Categorie: Mic dejun
Nivel: Incepatori
Alergeni:
– fara lapte/ fara oua/fara gluten
Ingrediente pentru 2 portii:
– 150 g paste de orez ( sau alte paste)
– 300 g dintr-un mango bine copt ( este mai dulce si zemos cand e copt bine). Folosim 200 g pentru crema, 100 g pentru ornat.
– 2 lingurite carob
– un praf de sare
Reteta:
Am pus la fiert 150 paste in apa cu sare si le-am lasat la fiert conform instructiunilor (12-15 min). Cand au fost gata, le-am scurs apa.
Am dat la blender 200 g mango cu 2 lingurite carob. Am pus amestecul peste pastele scurse de apa.
Am asezat in farfurie si am ornat cu bucatele de mango crud.
Alte informatii:
Mango se gaseste de obicei necopt, cu exceptia celui pe care scrie Ready to eat. Il pastram 4-5 zile invelit intr-o punga de hartie, in bucatarie pentru a se coace. Este copt atunci cand simtim ca putem apasa usor pe ele, ca intr-o plastilina.
Categorie: Mic dejun
Nivel: Incepatori
Alergeni:
– fara lapte/ fara oua/fara gluten
Ingrediente pentru 2 portii:
– 150 g paste de orez ( sau alte paste)
– 300 g dintr-un mango bine copt ( este mai dulce si zemos cand e copt bine). Folosim 200 g pentru crema, 100 g pentru ornat.
– 2 lingurite carob
– un praf de sare
Reteta:
Am pus la fiert 150 paste in apa cu sare si le-am lasat la fiert conform instructiunilor (12-15 min). Cand au fost gata, le-am scurs apa.
Am dat la blender 200 g mango cu 2 lingurite carob. Am pus amestecul peste pastele scurse de apa.
Am asezat in farfurie si am ornat cu bucatele de mango crud.
Alte informatii:
Mango se gaseste de obicei necopt, cu exceptia celui pe care scrie Ready to eat. Il pastram 4-5 zile invelit intr-o punga de hartie, in bucatarie pentru a se coace. Este copt atunci cand simtim ca putem apasa usor pe ele, ca intr-o plastilina.
Pofta buna!
No Comments