Alte retete

Ciorba dulce din frunze de sfecla, spanac si amarant

Ciorbele de casa sunt gustoase si sunt usor de facut..dupa gustul nostru. Toti avem in amintire vreo ciorba de acasa. Noua mama ne facea ciorba de ștevie in care bătea ou si-mi plăceau atele de ou care atârnau in ciorba.

Pentru pranz am facut pentru prima data aceasta ciorba, folosind frunze de sfecla ( culese, spălate, tocate mărunt si congelate), spanac congelat si sfecla alba ( de zahar).
Imi place sa adaug cereale fierte sau seminte ( amarant, quinoa) in ciorbe, sa fie mai dese.

Am mai facut si zilele trecute ciorba de salata si una de loboda, am fost mereu suprinsa ca Ileana le mananca. Nu stiu de unde am inertia asta privind verdele. Poate pentru ca Stefan a refuzat aproape mereu ciorbele verzi asa ca am încetat de mult timp sa mai fac. Sunt mereu suprinsa ca mananca Ileana verde , la fel de suprinsa ca nu vrea prăjituri dulci. Sa vad cat imi ia sa accept ideea.

Revenind la ciorba, am crezut ca se potriveste cu ceva acru si am pus oțet balsamic de struguri in farfuria mea, nu se potriveste deloc, pentru gusturile noatre e buna dulce.
Am menționat ceapa alba pentru ca noi folosim in ziua 1 de dieta ceapa rosie si in 3 pe cea alba. Nu avem ceva împotriva folosirii celei galbene, doar ca ne-am obișnuit asa. Nu mâncam ceapa la 2 zile insa am convenție asta de culori ca sa nu încurc dieta.

Ingrediente:
– frunze de sfecla sau Mangold
– spanac congelat
– sfecla alba de zahar
– ceapa alba
– usturoi
– amarant fiert
– porumb dulce fiert, la borcan
– maghiran
– ulei de măsline
– sare

Reteta:
1. Scoateti verdeata din congelator cu cateva minute inainte. Cand se inmoaie un pic o dati la robot cu o bucățică de sfecla. Puneti intr-un castron. Ca proporții am folosit 4 părți de verdeața, 1 de sfecla.
2. Curatati ceapa si usturoiul, le spălați si le dati la robot.
3. Fierbeți amarantul in apa, aproximativ 20 minute, acoperit.
4. Puneti la fiert apa cu sare si cand fierbe adaugati ceapa si usturoiul. Lăsați 5 minute sa fiarbă apoi adaugati verdeața si sfecla si lăsați inca 5-7 minute sa fiarbă impreuna. Adaugati amarantul fiert si lăsați-le sa fiarbă 1-2 minute impreuna.
5. Opriți focul si adaugati ulei si maghiran.
6. Așezati in castron si adaugati boabe de porumb fiert.

Ileana a mancat la pranz ciorba cu cateva paste de porumb cu fulgi de drojdie inactivă si ulei de canepa iar seara a primit de la o prietena somn, pestele ei preferat. Deci a mancat ciorba de sfecla cu somn fiert la tigaie. Pestele asta e incredibil, il gătim foarte repede, nu are oase mici.

Era cat pe ce sa guste si Stefan ciorba. O sa-i fac o tarta verde in zilele următoare. Vine primăvara peste 1 luna si vreau sa folosim pana atunci verdeața congelata, sa mergem la cules de frunze verzi in martie.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.