Uncategorized

Mancare de orez integral cu iepure si ardei copti

La mâncărica de astăzi am folosit ardei kapia copți asta toamna si apoi curățati de coaja si seminte si congelati.

Carnea de iepure a fost de asemenea fiarta acum 5 zile si congelata fiarta. Cu excepția peștelui pe care il gătim pe loc, gătim carne cat sa ne ajungă 2, maxim 3 ture de rotatie. Consumam o parte si restul o congelam gătită.

Având ardeii deja copți si carnea gătită, a fost foarte usor sa fac astăzi 2 combinatii cu fructele si legumele zilei având ca baza orezul integral.
Am folosit orez integral si orez sălbatic, au timp de fierbere diferit, cel sălbatic având nevoie sa stea mai mult pe foc insa am fiert in același vas un timp mai lung.

Ingrediente:
– orez sălbatic si integral
– ardei kapia copți
– carne gătită de iepure
– ulei de floarea soarelui
– marar verde
– sare

Reteta:
1. Fierbeți orezul in apa cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Tocati mărunt carnea si ardeii kapia.
3. Amestecați in orezul deja fiert carnea si ardeii, uleiul, mararul si potriviți cu sare.

Puteti folosi aceeasi combinație si pentru paste de orez. Uneori dau la robot ardeii si carnea pentru paste.

Cand fierb cereale nu pot măsura exact cantitățile folosite pentru ca din cereale fierte dimineata fac mai multe mese.
De ex astăzi Ileana a mancat la masa de dimineata orez fiert cu pasta de migdale de pamant, la pranz aceasta mâncărica iar seara din tura următoare de orez fiert am facut o mâncărica folosind carne de iepure si gutui fierte. A vrut sa adaug in ea si ardei copți.
De multe ori gătesc asa simplu si pun pe platouri diferite: orezul, carnea, ardeii, verdeața, semințele din ziua respectiva si o las sa aleagă ce combinam in farfurie.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.