La mâncărica de astăzi am folosit ardei kapia copți asta toamna si apoi curățati de coaja si seminte si congelati.
Având ardeii deja copți si carnea gătită, a fost foarte usor sa fac astăzi 2 combinatii cu fructele si legumele zilei având ca baza orezul integral.
Am folosit orez integral si orez sălbatic, au timp de fierbere diferit, cel sălbatic având nevoie sa stea mai mult pe foc insa am fiert in același vas un timp mai lung.
Ingrediente:
– orez sălbatic si integral
– ardei kapia copți
– carne gătită de iepure
– ulei de floarea soarelui
– marar verde
– sare
Reteta:
1. Fierbeți orezul in apa cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Tocati mărunt carnea si ardeii kapia.
3. Amestecați in orezul deja fiert carnea si ardeii, uleiul, mararul si potriviți cu sare.
Puteti folosi aceeasi combinație si pentru paste de orez. Uneori dau la robot ardeii si carnea pentru paste.
Cand fierb cereale nu pot măsura exact cantitățile folosite pentru ca din cereale fierte dimineata fac mai multe mese.
De ex astăzi Ileana a mancat la masa de dimineata orez fiert cu pasta de migdale de pamant, la pranz aceasta mâncărica iar seara din tura următoare de orez fiert am facut o mâncărica folosind carne de iepure si gutui fierte. A vrut sa adaug in ea si ardei copți.
De multe ori gătesc asa simplu si pun pe platouri diferite: orezul, carnea, ardeii, verdeața, semințele din ziua respectiva si o las sa aleagă ce combinam in farfurie.
Pofta buna!
No Comments