Dulce

Inghetata de mango si banane pe felii de hrisca

Copiilor noștri le plac mult fructele înghețate. Am congelat vișine, cireșe, fructe de padure si alte fructe mici si abia așteaptă sa le scoatem din congelator, le lasam cateva minute in apa si apoi le mananca. Sunt dulci si isi păstrează aroma mai bine ca in compot.

Inghetata la noi inseamna piure de fructe congelat in forme frumoase de inghetata. As putea adauga si seminte mărunțite data viitoare si frisca de cocos făcută de noi (incerc in curand).Astazi am facut inghetata din mango si banana. Mango bine copt( il țineți in punga de hârtie in casa pana devine moale la atingere) este foarte dulce si zemos iar banana adaugata ajuta sa fie compoziția mai consistentă. Daca fructele sunt zemoase ingheata se va topi prea repede.

Ingrediente 2 portii:
– 1 banana mare bine coaptă
– 1/2 mango ( o cantitate egala cu banana)
– optional vanilie sau esența de portocala
– optional 4 crochete de hrisca facute in casa sau cumparate sau alți biscuiti

Pentru Stefan am vrut sa fac dinozauri, el e foarte pasionat de ei asa am facut inghetata folosind formele de dinozauri pentru biscuiti.

Reteta:
1. Pentru varianta simpla, curățati si mixați fructele, adaugati 2 crochete mărunțite cu mana, esentele daca e cazul si turnați in forme de inghetata.
2. Pentru dinozauri:
Am folosit forme speciale de inox pentru tăierea biscuiților. Așezati crochete in farfurie, forma de inox peste ea si apoi așezati cu grija compoziția in forme. Din cantitatea de mai sus am facut 4 dinozauri.
3. Lăsați la congelator cateva ore, acoperite cu folie alimentara ( daca nu folositi forme clasice închise). I-am facut cu o seara inainte.
4. Scoateți din congelator cu 10 minute inainte de servire, se vor desprinde usor formele iar dinozaurii ramân lipiți pe crochete.

Noi am facut 2 dinozauri lipiți pe crochete si 2 simpli. Pe cei lipiți i-au mancat cu lingurița, apoi au mancat crochetele. Pe ceilalti i-am înfipt in bete de frigărui. S-au cam răsucit. Sunt bete speciale care pot fi folosite.
Crochetele sunt 100% hrisca.
Gustul e bun, inghetata nu face ace iar copiilor le place ca de obicei.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.