Dulce

Biscuiti vegani fara grau (fara gluten)

Biscuitii contin: faina de soriz (este o cereala fara gluten si daca nu sunteti in tara nu o gasiti, puteti inlocui cu alta faina preferata), faina de mei brun integral, faina de tapioca, scotisoara de Ceylon, praf de copt, ulei de cocos, sirop de orez (sau sirop curmale), zeama de lamaie, banana pasata.

Daca vreti mai multa aroma, puteti adauga cateva pic de ulei esential de calitate.

Puteti adapta ingredientele, este important ca dupa ce faceti aluatul sa-l lasati putin la frigider inainte de a taia formele.

Am promis ca fac o reteta de biscuiți de Paste inspirați dupa cei de la Werz care sunt fără lapte, fără ou, fără nuci, fara gluten, fără zahar (atentie, unii au si grau!, cititi eticheta)
Scriu acum reteta pe blog pentru ca ne-au placut si vreau sa-i pregatesc din nou si sa gasim toti reteta usor cand cautam pe google cum fac si eu  ” dietaderotatie biscuiti vegani”.

La biscuiti este simplu:

  • cu cat au mai multa grasime (aici ulei de cocos) si ceva dulce (indulcitor), cu atat ies mai fragezi.
  • cu cat au mai multa faina/ierburi si mai putina grasime, cu atat ii facei mai tari, crackersi perfecti 🙂

Biscuiti vegani fara grau ( fara gluten)

Print Recipe
By Serves: aprox 2 tavi Prep Time:1h 30 ( pregatit + frigider+ copt) Cooking Time:aprox 15 min

Ingredients

  • 250 faina de soriz
  • 90 g faina de mei brun integral
  • 30 g faina de tapioca
  • 1 lingurita scortisoara de Ceylon
  • 8 g praf de copt
  • sare dupa gust
  • 100 g ulei de cocos ( masor totul in g)
  • 90 g sirop de orez
  • 15 g zeama de lamaie
  • 80 g banana pasata cu furculita

Instructions

1

Amestecati bine ingredientele uscate: faina de soriz, faina de mei, faina de tapioca, scortisoara de Ceylon, praf de copt, sare.

2

Amestecati ingredientele lichide: ulei de cocos, sirop de orez, zeama de lamaie, banana.

3

Turnati ingredientele lichide peste celelate si omogenizati, framantati cateva minute.

4

Impartiti aluatul in 2 parti si lasati-l la frigider in recipent inchis/tipla transparenta ( nu folositi aluminiu la gatit!!!) 1 h

5

Scoateti aluatul din frigider.

6

Presati aluatul intre 2 foi de copt( altfel se lipeste) si il intindeti cu un rasucitor/sticla

7

Taiati in formele dorite

8

Coaceti in cuptorul preincalzit, la temperatura medie aproximativ 15 minute( verificati pe parcurs sa se arda)

Aveti aici mai multe poze cu ei.

Ingrediente folosite pentru reteta: 

  • faina de soriz de aici
  • faina de mei brun integral de aici
  • tapioca de aici
  • scotisoara de Ceylon de aici
  • praf de copt de aici
  • ulei de cocos de aici
  • sirop de orez de aici sau sirop de curmale de aici

Daca vreti sa aromatizati biscuitii, puteti adauga cateva picaturi de ulei esential in aluat, lamaie sau portocala.

In acest caz veti beneficia de aroma uleiului insa nu de proprietatile lui, uleiul esential isi pierde din valoare la gatit la cald, este de dorit sa fie folosit in produse fara coacere, tort raw vegan, inghetata, etc.

Pregatesc astazi o inghetata cu iaurt de cocos, capsuni si ulei esential de lamaie pentru ca mi place foarte mult gustul de cocos cu aroma de  lamaie.

Spor!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.