Garnitura de orez basmati cu legume si seminte de floarea soarelui
Combinatia orez fiert si seminte prajite sau crude e de incercat, fie in preparate dulci sau garnituri.
Ingrediente 2 portii:
– o cana orez deja fiert
– 2 buchetele brocolli
– 2 ciuperci champignon brune
– 1 lingura ulei armurariu
– 2 linguri seminte floarea soarelui
– sare dupa gust
Reteta:
1. Am fiert orezul conform instructiunulor de pe ambalaj, 16 min. E un orez lung amestecat cu orez salbatic cu gust de nuci.
2. Am gatit la abur brocolli ( 5 min) si ciupercile champignon brune ( 10 min).
3. Am spalat si copt 2-3 min la cuptor semintele
4. Am amestecat orezul si legumele aburite, uleiul. Le-am pus intr-o cana sa ia forma dorita.
5. Rasturnati continutul din cana si presarati din belsug semintele.
Am spus ca sunt ingrediente sanatoase pentru ca brocolli si familia de crucifère sunt alimente antiinflamatoare la fel ca uleiul de armurariu. Semintele de floarea soarelui la fel ca dovleacul si chia au continut bun de maganeziu. Am cateva dubii legate de prea mult omega 6 in semintele de floarea soarelui dar per total combintia de azi e sanatoasa. Ideal ar fi sa nu bătuți semințele, eu fac asta pentru ca Ileana a avut alergie cu urticarie la semințele de floarea soarelui si prefer sa le prepar termic o vreme.
Ciupercile nu sunt preferatele mele insa lui Ileana ii plac iar eu cred ca sunt bune pentru imunitate. In vara ne-am chinuit tare mult cu un herpes care ii tot apărea pe piele si atunci am primit indicații de la clinica legate de lizina si betaglucan care stabilesc cumva herpesul asta. Am citit despre ele si am aflat ca betaglucan (https://viataverdeviu.ro/beta-gluca
Daca tot am vorbit despre Ingredientele de azi va las linkul despre armurariu, antiinflamator si detoxifiant al ficatului http://www.ziaruldesanatate.ro/arti
Pofta buna!
No Comments