Pentru maine am pregatit crakersi dulci, cu morcov si banana. Mi-a dat mama câțiva morcovi păstrati de asta toamna, din gradina si m-au inspirat sa-i folosesc la biscuti.
L-am intrebat pe Stef daca stie cu ce sunt biscutii si a zis ca au sigur niste fier :-)). Initial am crezut ca se referă la conținutul de fier din sfecla insa lui ii plăceau ca sunt tari ca fierul :-)). I-am spus ca biscuiti cu Fier pot sa-i fac oricand pentru ca la asta ma pricep foarte bine. Ce-i al meu e al meu, dinti sa avem. Lăsând gluma la o parte, crackersii au iesit asa tari pentru ca aluatul era pentru altceva si i-am lăsat si prea mult in cuptor.
Crakersi/biscuiti vegani fara gluten (hrisca, morcov, banana, chia, canepa)
Print RecipeIngredients
- 2 morcovi
- 1/2 banana coaptă
- 1 cana faina hrisca plus cateva linguri pentru frământat
- 1 si 1/2 linguri ulei rapita ( folositi ce aveti voie)
- 1 lingura seminte chia pudra
- 2 linguri seminte decorticate canepa
- 1 lingura cimbru uscat
- putina sare
Instructions
Pregatiti la abur morcovul ( aprox 20 min).
Pasati morcovul si banana
Combinati toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, chia, canepa, cimbru, sare
Combinati in alt bol toate ingredientele umede: banana, morcov, ulei
Adaugati ingredientele umede peste cele uscate, frământați si adăugați faina pana nu se mai lipesc de degete. Trebuie sa puteti lucra usor cu coca.
Intindeti in strat subtire ( presand aluatul intre 2 foi de hartie de copt) maxim 3 mm, tăiați dupa forma dorita ( eu fac triunghiri ca la pizza) inainte de a aseza la copt. Puteti adauga deasprupra alte seminte de canepa daca doriti
Așezati in tava de copt pe hârtie, la toc mediu, in cuptorul preîncălzit. Va uitați la ei dupa 10 min si daca e necesar ii mai lăsați cateva minute, eu i-am lăsat cam 16 insa am tot ajustat focul.
si apoi am incercat unii dupa aceeasi reteta folosind rădăcina de pătrunjel. Peste cateva luni cand mai trec alergiile Ileanei facem din cat mai multe nuci si seminte si cat mai putina faina. Si vom avea atunci si ierburi proaspete din gradina bunicilor.Pofta buna!
Editare mai 2020:
Va las ingredientele pe care le-as folosi acum pentru crackers:
- faina de hrisca ( link aici)
- seminte de chia ( link aici)
No Comments