Uncategorized

Desert cu banane, curmale, chia si seminte canepa

M-am gândit de ceva vreme sa facem in casa acele ” bars” ( un fel de prăjitura napolitană, nu stiu cum s-ar spune in limba romană) care sa conțină fulgi de cereale, seminte mărunțite ( dovleac, floarea soarelui, chia, in) nelipsitele fructe deshidratate ( nu confiate pentru ca acestea conțin zahar).

Se pot adauga cereale expandate, noi am gasit de mei si de hrisca la Sanovita.

Cand m-am hotărât in sfarsit sa fac mi-am dat seama ca aveam in casa doar 5 curmale, ca fulgii de cocos BIO sunt ei buni dar lui Ileana i se par prea mari si nu i-a mancat in nici un preparat, ca nu am cum sa mărunțesc semințele de floarea soarelui inca asa ca am improvizat cu Ingredientele pe care le-am avut la îndemâna.

N-a fost vorba de bars pentr ca nu aveau cum sa se întărească la frigider fara mai multe curmale, fara unt de cocos si fulgi. Le-am pus totuși in frigider si i le-a mancat cu lingurița a doua zi, i-au placut mult.

Puteti gasi aici foarte multe retete pentru dulciuri raw vegane http://rawfoodrecipes.com/ingredient/dates/
care sunt sănătoase pentru ca nu conțin zahar, gluten, conservanți si se pot prepara foarte repede in casa. E nevoie de un robot pentru mărunțirea semințelor de multe ori dar cred ca puteti folosi si un mojar cu pistil, eu la asta ma gândesc deocamdata.

Ingrediente 1 porție:
– 5 curmale ( BIO, Carefour)
– 1/2 banana ( BIO, Lidl)
– 1 lingurița pudra chia ( Tei)
– 1 lingura seminte canepa decorticate ( DM)

Reteta:
1. Am pus in apa plata curmalele cateva minute pentru a le putea lua coaja. Le-am curatat si pus la blender. Am adaugat celelalte ingrediente si am mixat.
2. Pe o folie așezată peste o farfurie, am format cu un cuțit ” bars” si le-am pus la frigider dupa ce le-am învelit cu folia sa nu prindă miros de la alte alimente.
Le-am servit a doua zi, cu lingurița.
I-au placut mult. Data viitoare incerc sa adaug fulgi si unt de cocos si poate hrisca expandată.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.