Clatitele contin: faina integrala de hrisca, cocos (crema 100% cocos), lapte vegetal, seminte de in, ulei de cocos, pudra de aronia ( optional), scortisoara de Ceylon, sare.
Am servit clatitele cu miere de zmeura, sirop de curmale sau gem din fructe de padure.
Reteta este inspirata de aici si modificata.
Va las reteta iar la final link catre ingrediente.
Macinati semintele de in Adaugati intr-un bol toate ingredientele si mixati. Eu am folosit blenderul. Puneti putin ulei de cocos in tigaie si cand se incalzeste, adaugati compozitia pentru clatite. Coaceti pana se rumeneste putin pe margine si apoi intoarceti clatita pe partea cealalta. Omogenizati compozitia inainte de a turna fiecare clatita. Puteti folosi ulei in tigaie de fiecare data sau daca aveti o tigaie care nu lipeste, puneti ulei doar pentru prima clatita In functie de tipul de faina folosit, e posibil sa fie nevoie sa mai adaugati putin lapte vegetal sau putina faina, astfel incat compozitia finala sa semene cu cea pentru clatitele cu grau, lapte si ou.
Clatite vegane fara gluten (cu faina de hrisca)
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
Ingrediente folosite:
- faina integrala de hrisca– link aici
- crema de cocos– link aici
- lapte de migdale facut de mine cu migdale europene si apa
- pudra de aronia – link aici
- seminte de in – link aici
- ulei de cocos pentru gatit – link aici
- scortisoara Ceylon– link aici
- sare de Himalaya – link aici
- miere raw de zmeura – link aici
- sirop de curmale – link aici
Am adaugat aronia pentru ca stiu ca prajitul genereaza radicali liberi iar aronia are multe beneficii, printre care si acesta de a lupta contra radicalilor liberi. Prajim foarte rar, de cateva ori pe an. Incerc ca la acele mese sa vin cu un aliment cu rol antioxidant ca sa impac preferintele copiilor si convingerile mele :-).
Lapte migadale: folosesc pana la 15% migdale la 1 litru de apa pentru lapte si folosesc migdale europene ( marca Dennree ) insa daca preferati, puteti cumpara un lapte de migdale. Eu l-am incercat pe acesta . Contine doar migdale, sare, apa.
Crema de cocos contine 100% cocos, nu este ca un lapte obisnuit ci un produs foarte gros, ca o smantana si pe care il folosim pentru iaurt facut in casa, shake-uri si inghetata vegana.
Le-am pregatit copiilor si un shake rapid si bun din banane, apa si spirulina, este dulce si cremos. Folosim spirulina de la Republica Bio de mai bine de o luna in meniu, in combinatii delicioase cu banane, lapte vegetal, alte fructe congelate. Am ales-o pentru ca am citit ca pe langa proteinele de calitatate, vitamine si minerale, are capacitatea de a detoxifia arsenicul
( despre care stim cu totii ca se gaseste din plin in orez mai ales daca nu-l gatim cum e recomandat).
Pofta buna la clatite! Sa le faceti dupa cum poftiti!
No Comments