Sunt fan salata de legume crude, gatite, murate asa ca salata de boeuf la noi ia orice forma ( legumele nu sunt chiar acelea, de taiat nu sunt asa mici, carne nu are, nici leguminoase) ce e sigur e ca sunt legume gatite si murate. Am fiert azi meiul si maine fac maioneza pentru o salata de legume!
La final va las si un link catre o maioneza vegana de-a gata care noua ne place dar si catre cateva produse folosite pentru maioneza.
Spalam bine meiul si-l lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta cu sare Spalam din nou meiul, il fierbem ( 1 parte mei: 2 parti apa) si-l lasam sa se raceasca Curatam si dam pe razatoarea mica 1 morcov mare sau 2 morcovi mai mici, din care vom folosi 2-3 linguri de pentru maioneza vegana Adaugam in vasul pentru mixat: ½ cana mei fiert (rece) si toate celelate ingrediente si le amestecam pana obtinem gustul si consistenta dorita. Veti obtine exact culoarea maionezei cu ou, cu o textura cremoasa, potrivita pentru orice salata de legume ( salata de morcov si telina cu pui si masline), salata de cartofi ( cu masline, ceapa, tofu/ou de prepelita), legume gatite sub forma de pai la cuptor, salata de broccoli sau conopida la abur ( maioneza si usturoi), salata de beuf, etcMaioneza vegana (fara ou) cu mei si morcov
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
Ingrediente recomandate, pe care le folosim si noi
Pofta buna!
No Comments