Alte retete

Maioneza vegana (fara ou) cu mei si morcov

Sunt fan salata de legume crude, gatite, murate asa ca salata de boeuf la noi ia orice forma ( legumele nu sunt chiar acelea, de taiat nu sunt asa mici, carne nu are, nici leguminoase) ce e sigur e ca sunt legume gatite si murate. Am fiert azi meiul si maine fac maioneza pentru o salata de legume!

La final va las si un link catre o maioneza vegana de-a gata care noua ne place dar si catre cateva produse folosite pentru maioneza.

Maioneza vegana (fara ou) cu mei si morcov

Print Recipe

Ingredients

  • ½ cana mei fiert
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2-3 linguri morcov ras fin
  • muștar dupa gust
  • 2-3 linguri lapte vegetal ( de mei sau migdale)
  • 1 -2 lingurite zeama lamaie
  • putin piper macinat
  • un strop de sare de himalaya

Instructions

1

Spalam bine meiul si-l lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta cu sare

2

Spalam din nou meiul, il fierbem ( 1 parte mei: 2 parti apa) si-l lasam sa se raceasca

3

Curatam si dam pe razatoarea mica 1 morcov mare sau 2 morcovi mai mici, din care vom folosi 2-3 linguri de pentru maioneza vegana

4

Adaugam in vasul pentru mixat: ½ cana mei fiert (rece) si toate celelate ingrediente si le amestecam pana obtinem gustul si consistenta dorita.

Notes

Veti obtine exact culoarea maionezei cu ou, cu o textura cremoasa, potrivita pentru orice salata de legume ( salata de morcov si telina cu pui si masline), salata de cartofi ( cu masline, ceapa, tofu/ou de prepelita), legume gatite sub forma de pai la cuptor, salata de broccoli sau conopida la abur ( maioneza si usturoi), salata de beuf, etc

Ingrediente recomandate, pe care le folosim si noi

mei

maioneza vegana

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.