Aceasta metoda de a prepara carnea de la tara este inspirata de aici.
Pentru pastrama de casa folosim carne de la tara: gaina, rata, iepure, vita, porc cu scopul de a infragezi carnea deoarece aceasta este mult mai tare.
Reteta
Etapa 1:
1. Spalati carnea si o lasati in apa cu sare, piper, foi de dafin si alte condimente minim 12h, la frigider.
Indiferent de cantitatea de carne am folosit max 1 lingura sare de himalaya iar piper si foi de dafin dupa gust.
Etapa 2:
1. Spalati bine carnea !!!( altfel ramane sarata), o uscati cu prosop de hartie si o ungeti bine cu un amestec din: 2-3 linguri de ulei, boia rosie, usturoi presat si ierburi dupa gust ( noi folosim cimbrisor, cimbru, busuisoc, patrunjel, marar, oregano, etc, dupa cum simtim atunci ca e potrivit).
In reteta initiala sunt si 2 linguri de miere insa am inlocuit cu seminte de chia adaptat pt cine are candida si nu vrea sa unga pastrama cu miere. Am ales chia ca sa tina ingredinetele legate.
O lasati minim 4 h in fridier.
Etapa 3:
1. Legati foarte bine carnea cu ata speciala alimentara.
2. Puneti carnea la cuptor la foc mic 5-6 ore. Am folosit vasul de fonta sau cel de yena si am pus hartie de copt, putina apa si carnea. Am avut grija sa nu ramana carnea fara apa.
Daca aveti carne cu oase ( pui, rata, iepure) o puteti lasa asa cu os, scopul prepararii este sa infragezeasca bucata de carne, astfel incat sa fie mai usor sa oferiti copiilor carne de tara care de obicei este foarte tare pentru cei mici.
In prima poza este pastrama de porc. In a doua poza este pastrama de vita ( alaturi de cherry).
Am facut si de gaina, rata sau iepure.
Pofta buna!
No Comments