Alte retete

Paste de porumb cu drojdie inactivă, canepa si salata verde

Astăzi am facut 2 variante de paste, gustoase insa am o reținere in a promova consumul de porumb deoarece am tot citit ca are un numar diferit de cromozomi fata de acum cateva sute de ani, e modificat genetic si prin urmare nu face bine. Folosim uneori paste BIO din Germania, chiar si asa cred ca trebuie micșorat consumul.

Cand terminam rezervele de paste, imi propun sa il înlocuiesc cu amarant si sa consumam ocazional porumb.
De bune, sunt foarte bune. Am mancat des paste fierte la care adaugăm ulei canepa si ni se păreau delicioase. Fulgii de drojdie numiți si parmezanul vegetarienilor dau un gust foarte bun, Combinația aceasta, fara verde fiind preferata mea.
Noi le-am servit cu salata de sfecla rosie, cruda.Paste de porumb cu fulgi de drojdie inactivă

Ingrediente 1 porție
– paste fierte in apa si scurse
– 1 lingura fulgi drojdie inactivă ( Sanovita nu au gluten)
-1 lingurița ulei măsline / sau canepa daca va place gustul
– 1 lingura boabe porumb dulce ( am gasit conservat fara zahar, BIO, Mega)
– 1 lingura canepa seminte ( DM)
– sare optional

Se amesteca toate Ingredientele si se decorează dupa gust.

Paste de porumb cu salata verde, drojdie inactivă si canepa

Ingrediente 1 porție:

– paste fierte in apa si scurse
– 1 lingura fulgi drojdie inactivă ( Sanovita nu au gluten)
-1 lingurița ulei măsline / sau canepa daca va place gustul
– 1 lingura boabe porumb dulce ( am gasit conservat fara zahar, BIO, Mega)
– 1 lingura canepa seminte ( DM)
– sare optional
– salata verde 50 grame (am folosit congelată de mama asta vara)

Reteta:
1. Fierbeți pastele in apa cu sare. Scurgeți pastele.
2. Preparati sosul: dati la robot salata verde, adaugati in ea fulgii de drojdie, semințele de canepa, uleiul de măsline, o parte din boabele de porumb.
3. Adaugati amestecul peste paste si amestecați.
4. Transferați in alta farfurie si ornați cu fulgi drojdie si boabe porumb.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.