Copiilor le plac pastele. Uneori mananca anumite legume atunci cand sunt in paste de aceea am incercat sa pun sfecla rosie ca umplutura la aceste paste.
Pastele de astazi sunt din faina de amarant. Aceasta nu e o faina macinta prea fin asa ca e un pic dificil sa o modelam pentru raviolli.
Ar merge mai usor cu o faina macinata fin cum e cea de orez, hrisca, soriz.
Mi a placut mult gustul chipsurilor de azi, cele cu sfecla, amarant si cimbrisor asa ca am pastrat aceleasi ingrediente pentru raviolli.
Ingrediente 2-3 portii:
– 1 cana faina amarant
-1/2 cana faina tapioca
– 1 linguri pudra psylium/ in/chia
– sare
– 2 linguri ulei
– cimbrisor
– piure sfecla ( sfecla fiarta la abur si data la blender pt umplutura)
Pt reteta detaliata paste folositi reteta de la pastele de hrisca
Singura diferenta este ca puneti in interior piure de sfecla cu cimbrisor. Pentru ca amarant este o faina macinata mare, trebuie framantat mai mult si adaugat apa, ulei pana o puteti omogeniza bine si puteti forma un bulgare. Apoi intindeti pe suprafata data cu faina, taiati si umpleti pastele.
Puneti apa la fiert si cand fierbe, adaugati pastele si le lasati 3-4 minute pe foc.
Sunt foarte gustoase, mai e de lucrat la aluat un pic.
Pofta buna!
No Comments