Ajung mai mereu ultima la gradinita sa-l iau pe Stefan si azi am vrut sa-i duc Doamnei ceva gatit de mine, am vrut sa vadă ce bucataresc eu toata ziua. Imi place sa ofer mancare gătită de mine, mai ales cand e si apreciata :-).
Cu ochii dupa Ileana am scăpat prea mult bicarbonat, asa ca prăjitura a fost fragila. Fiind făcută de Ziua Dragostei, m-am bucurat ca doar prăjitura e fragila si ca Dragostea e mai trainica :-).
Gustul e bun, nu-i trebuie zaharicale.
Am folosit fructe congelate de noi si faina de teff si faina integrala de mei brun. Cand puneti fructele in compoziție trebuie sa fie la temperatura camerei, eu le-am lăsat 2 h sa se încălzească.
Ingrediente
– 210 g prune
– 60 g dude negre
– 100 g faina teff
– 90 g faina mei brun
– 45 g ulei măsline
– 10 g seminte in dizolvate in 25 ml suc portocala
– un praf de cuișoare
-2 g bicarbonat fara gluten
– 4 g praf copt fara gluten
– un praf de sare
Topping
– 2 linguri seminte in macinate
Reteta
1. Scoateti fructele din congelator, curățati prunele de coaja si dudele de codița. Puteti turna apa calda peste prune pentru a curata coaja.
2. Puneti inul in zeama de portocala si lăsați cateva minute apoi adaugati gelul format peste fructele din blender. Adaugati acolo si uleiul.
3. Amestecați intr-un bol Ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt, bicarbonat, cuișoare.
4. Cand amestecul umed e la temperatura camerei, turnați-l peste amestecul uscat. Omogenizați.
5. Transferati compoziția in tava de chec, pe hârtie de copt. Adaugati deasupra semințele pentru topping.
6. Lăsați la cuptorul preîncălzit aprox 30 min sau pana trece testul scobitorii.
Pofta buna
No Comments