Uncategorized

Chec de teff si mei cu prune si dude negre

Ajung mai mereu ultima la gradinita sa-l iau pe Stefan si azi am vrut sa-i duc Doamnei ceva gatit de mine, am vrut sa vadă ce bucataresc eu toata ziua. Imi place sa ofer mancare gătită de mine, mai ales cand e si apreciata :-).

Fiind prima oara cand i-as fi dus Doamnei o prăjitura, ma gandeam sa fac ceva nemaivăzut, nemaigustat, neimaginat si ma oprisem la o prăjitura in care sa combin zmeura cu portocale. A picat testul pentru ca e prea acra, are nevoie de curmale sau alt îndulcitor si am vrut sa fie ceva fara dulce adaugat ca sa mănânce Miss Ileana.

Cu ochii dupa Ileana am scăpat prea mult bicarbonat, asa ca prăjitura a fost fragila. Fiind făcută de Ziua Dragostei, m-am bucurat ca doar prăjitura e fragila si ca Dragostea e mai trainica :-).

Gustul e bun, nu-i trebuie zaharicale.
Am folosit fructe congelate de noi si faina de teff si faina integrala de mei brun. Cand puneti fructele in compoziție trebuie sa fie la temperatura camerei, eu le-am lăsat 2 h sa se încălzească.

Ingrediente
– 210 g prune
– 60 g dude negre
– 100 g faina teff
– 90 g faina mei brun
– 45 g ulei măsline
– 10 g seminte in dizolvate in 25 ml suc portocala
– un praf de cuișoare
-2 g bicarbonat fara gluten
– 4 g praf copt fara gluten
– un praf de sare

Topping
– 2 linguri seminte in macinate

Reteta
1. Scoateti fructele din congelator, curățati prunele de coaja si dudele de codița. Puteti turna apa calda peste prune pentru a curata coaja.
2. Puneti inul in zeama de portocala si lăsați cateva minute apoi adaugati gelul format peste fructele din blender. Adaugati acolo si uleiul.
3. Amestecați intr-un bol Ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt, bicarbonat, cuișoare.
4. Cand amestecul umed e la temperatura camerei, turnați-l peste amestecul uscat. Omogenizați.
5. Transferati compoziția in tava de chec, pe hârtie de copt. Adaugati deasupra semințele pentru topping.
6. Lăsați la cuptorul preîncălzit aprox 30 min sau pana trece testul scobitorii.

Pofta buna

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.