Pentru briosele fara gluten am folosit pulpa de cocos care ramane dupa ce preparam laptele vegetal.
Daca nu faceti imediat biscuiti, puteti congela pulpa de cocos ramasa pentru a o folosi ulterior.
Briosele sunt foarte satioase, putand fi oferite la micul dejun alaturi de lapte vegetal.
Ingrediente pentru 6 briose
– 180 g pulpa de cocos ( ramasa dupa strecurarea laptelui de cocos)
– 110 g dovleac placintar copt
– 100 g faina integrala hrisca
– 50 g stafide inmuiate 2h
– 30 g apa
– 30 g seminte chia
– 20 g ulei
– 30 g miere sau alt indulcitor
– 5 g cacao
– vanilie dupa gust
– bicarbonat
– un praf de sare
– 20 g ciocolata vegana pentru decor
Reteta:
1. Amestecati ingredientele uscate: faina hrisca, bicarbonat, cacao, vanilie, seminte chia, sare.
2. Separat amestecati ingredientele umede: fulgii de cocos, dovleacul copt si pasat, mierea, stafidele, apa, ulei.
3. Puneti impreuna cele 2 amestecuri si turnati in formele de briose. Aveti grija sa nu fie stafide la suprafata altfel se ard la copt. Adaugati ciocolata deaspura.
3. Coaceti in cuptorul preincalzit aproximativ 35 minute.
4. Lasati sa se raceasca pe un gratar de racire inainte de servire.
Briosele au un gust foarte placut dat mai ales de doveacul copt cu vanilie si ciocolata.
Pofta buna!
No Comments