Uncategorized

Crackersi de sfecla rosie cu seminte si amarant

Biscuitii de azi sunt aromati si au o textura plăcuta.

Daca copiii vostri prefera biscuitii dulci, Renunțați la ierburi si adaugati îndulcitor, sunt sigura ca ies bine.Aluatul trebuie taiat inainte de coacere. Cand l-am feliat cu tăietorul pentru felii de pizza am simtit toate semințele din compoziție, mi-am dat seama ca vor fi foarte plăcuți.

Partea pentru care va trebuie răbdare este sa întindeti pe hârtia de copt. Aluatul este foarte tare, presați puternic cu podul palmei peste hârtia de copt pusa deasupra aluatului.

Ingrediente 1 tava cuptor
– 200 g sfecla cruda tocata la robot ( nu piure)
– 1 lingurița lămâie
– 10 g seminte dovleac
– 80 g seminte canepa
– 15 g mac
– 280 g faina amarant
– 3 linguri in macinat hidratat in 14 linguri de apa
– 7 linguri ulei floarea soarelui
– putina sare
-1/2 bicarbonat fara gluten ( Natron DM)
– 1 lingura oregano

Reteta:
1. Amestecați Ingredientele uscate : faina, sare, bicarbonat, seminte, ierburi
2. Curățati, maruntiti sfecla si adaugati lămâia peste ea.
3. Puneti inul la înmuiat aprox 30 minute
4. Peste sfecla adaugati celelalte ingrediente umede: inul înmuiat, uleiul,
5. Turnați amestecul umed in cel uscat, omogenizați cu lingura
6 . Întindeti aluatul in foaie de 3 mm, folosind 2 foi de copt, una dedesubt, una deasupra. Veți presa Coca cu podul palmei, uniform, altfel se ard biscuitii subțiri. Tăiați cu feliator de pizza.
7. Puneti tava la copt, fic mediu, in cuptorul preîncălzit aprox 15 minute. Verificați sa nu se ardă.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.