Uncategorized

Pate de hrisca cu usturoi, rosii, cimbru si chia

Aseară am pus la înmuiat o cantitate mare de hrisca prăjită ( sper ca e integrala, nu scrie decorticata pe punga Sanovita). Am preparat-o in 3-4 feluri.

Gustul pateului de hrisca m-a surprins foarte placut, aduce a iahnie de fasole la gust si textura. Se poate servi pe feliuțe de legume crude cum ar fi ardei, castravete, poate chiar învelit in frunze de salata sau alături de o friptura, ca garnitura.

Am profitat ca am testat ieri si azi usturoiul in meniul lui Ileana si am gatit 2 zile la rând folosindu-l. El va ramane doar in una din cele 4 zile ale dietei in următoarele luni asa ca reteta aceasta cu usturoi nu o voi putea repeta curand. Sa ne bucuram cat putem de ea 🙂

Ingrediente:
– 2 căni hrisca (măsurată fiarta)
– 2-3 linguri ulei floarea soarelui
– 3-4 căței mici de usturoi pt interior si 2 pentru decor
– 1 lingura cimbru uscat
– 1 lingura bulion de rosii
– 1/2 rosie pentru decor
– 1 lingura seminte chia macinate
– sare

Puteti folosi hrisca fiarta sau nefiarta daca o spălați bine si lăsați la înmuiat. Eu o folosesc fiarta sa fiu sigura ca scade potențialul alergen. Ileana are inca IgE mărit la hrisca cruda.
Scriu reteta pentru varianta fiarta, nu stiu daca gustul si textura ar fi la fel cu cea nefiarta.

Reteta:
1. Fierbeti hrisca ( am măsurat deja fiarta, probabil 3/4 cana nefiarta este echivalentul) si scurgeți apa care ramane la fiert.
2. Mixați hrisca la robot impreuna cu uleiul si bulionul, apoi adaugati la robot si cimbrișorul, usturoiul, sarea, chia. Puteti suplimenta cu chia daca simțiți ca e nevoie sa se întărească aceasta compoziție. Ele absorb lichidul in plus.
3. Așezati-o in recipientul de servit si ornați-o dupa gust.

Am verificat pe daca e corect pateu sau pate, unii spun ca pateu e cu aluat, pate e cu ficat :-), n-am ce-i face, n-o sa-i spun Hriscpate :-). E bun, încercați-l!

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.