Uncategorized

Paste de orez integral cu iepure, gulie, păstârnac si marar

Pentru masa de pranz, servita o parte acasa, o parte la borcan, la derdelus, am pregatit o combinatie noua pentru paste.

Dimineata am gatit iepure la tigaia de ceramica (iepure cu destula apa incat sa se gătească in aproximativ 1 h 30, pana ramane fara apa). Mai mult timp pe foc nu inseamna un rezultat mai bun, carnea de la tara este tare. De aceea nu o pot oferi bucatele mari ci mărunțită inainte sau dupa fierbere.

Am fiert separat ficatul de iepure, ma pregăteam pentru un refuz total din partea copiilor dar cum Ileana avea in Octombrie lipsa de vitamina B12 fierb din cand in cand ficat. Incerc si eu pregătită sa ma refuze :-). In ficatul de vita se găsește cel mai mult B12, am scris pe larg despre aceasta Vitamina care probabil e in cantitati mici si la alți copii alergici

M-am bucurat ca amândoi copiii au mancat ficat fiert si rondele de gulie. A rămas putin loc pentru paste, de aceea le-am luat afara.

Ingrediente:
– carne fiarta si cateva linguri din zeama in care a fiert
– gulie
– păstârnac
– paste din orez integral
– ulei ( optional)
– marar
– sare

Reteta:
1. Fierbeți pastele in apa cu putina sare, conform instrucțiunilor. Scurgeți pastele.
2. Gatiti la abur gulia tăiată bețișoare si pastarnacul. Pastarnacul are nevoie de un timp mai mic. Eu am înlăturat partea interioară tare a pastarnacului sa nu strice textura.
3. Mixați la robot: carnea de iepure deja fiarta, gulia si pastarnacul cu zeama in care a fiert pentru a putea mixa, altfel este prea lipicios. Adaugati uleiul si mararul. Mi s-a părut prea slaba carnea si am simtit nevoia sa dau un gust bun adăugând ulei. Daca aveti o carne mai grasa nu e necesar, potriviți dupa gust.

Astăzi era ziua de ulei de armurariu ( detoxifica ficatul https://prodieta.ro/armurariu-silimarina-tratamentul-naturist-al-ficatului-armurariu-sanatate/ ) insa s-a terminat asa ca nu l-am putut adauga la paste. Are un gust puternic, lui Ileana ii place. Încercați-l inainte de a-l adauga in mancare.

Pofta buna la paste!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.