ABC alergii/ Uleiurile esentiale Vivasan

Uleiurile esentiale: Partea a III-a: Uleiurile esentiale impotriva acarienilor

Dintre toate alergiile care apar in fisa, cel mai mult imi doresc sa  o ajutam prin ceea ce facem sa nu aiba manifestari la contactul cu acarienii.

2015-2016: IgE acarieni > 100 și 2 bronsiolite pe luna, lunar care țineau 7-10 zile tratate cu adrenalina, cortizon, flexotide, ventolin, timp de aproape 8 luni, același tipar.
2018 aprilie Ige acarieni 60 și nici un medicament luat constant

Daca scaderea IgE-ului a continuat in acelasi ritm acum estimez ca la un an distanta, in aprilie 2019 o sa fie pe la 30-40 (e doar o banuiala din experienta personala , vazand cum a evoluat pana acum. Nu exista explicate pe undeva curbele de scadere/crestere dar ma iau dupa ce vad la Ileana).

De la manifestarile zilnice: stranut, tuse, rinoree la lipsa oricaror manifestari la acarieni la noi acasa a fost un salt rapid dupa ce am aflat la Spezialklink Neukirchen valoarea IgE si ce putem face sa tinem sub control manifestarea, pe langa refacerea florei intestinale si evitarea celorlalti alergeni. Am scris pe larg aici despre husele antiacarieni si celelate masuri luate care au insemnat ca Ileana nu a mai avut manifestari alergice la acarieni, acasa.

Ori de cate ori am plecat din oras , am ales cu grija locurile in care ne-am cazat avand in vedere si criterii ca: spatiu cat mai aerisit, putine lucrurile inutile, fara covoare, draperii groase ( desi daca descoperiti ca ele exista le puteti impacheta si lasa in dulap pe perioada sederii) dar si paturi care sa aiba saltele care sa poata fi invelite in huse antiacarieni.

Noi am luat husele antiacarieni de cele mai mari dimensiuni a.i sa poata incapea si pe paturi mai mari. De multe ori insa s-a dovedit ca cele 2 paturi din poza sunt de fapt 3 paturi la fata locului ( si noi aveam huse pt 2). Ca pernele prea mari nu incapeau in husele noastre si atunci am dormit fara perne. Ca oamenii au ca mobilier diverse fotolii tapitate pe care nu le putem acoperi cu huse pt ca totusi nu avem fabrica de huse Aerotex acasa.

Eram deci multumiti acasa insa Ileana nu era mereu bine in deplasare, facand uneori wheezing de la atins patul fara huse pe el ( de exemplu intr-un concediu, dupa ce au facut curat in camera si au schimbat lenjeria, am omis sa tin copiii afara din camera inainte sa punem husele antiacarieni pe pat si asa mai departe). Nu a fost nimic atat de grav cum era acum cativa ani si chiar daca de cateva ori a fost nevoie sa folosim 1-2 pufuri de ventolin, ne-am continuat in pace concediul.

Imi doream totusi sa fim mai linistiti de atat in deplasari/concediu legat de acarieni si daca la Cristi a ramas  partea de a cauta cazari potrive iar eu am ramas cu ( nu merge, e prea mic frigiderul, cere poza cu aragazul, pare ca are tapet pe perete, pare vechi patul 🙂 ) , am preluat si partea care imi place si anume sa citesc ce anume poate tine acarienii la distanta.

Asa am ajuns sa citesc mai multe studii legate de eficacitatea folosirii uleiurilor esentiale ca protectie antiacarieni. Dintre ele, am vazut ca cel de cuisoare , tamaie, eucalipt , cimbrisor au efect dovedit si de aceea am inceput sa le difuzam cand mergem in alte locuri.

Suplimentar, am vorbit cu Dna Dr Angela Laur legat de ce anume as putea face a.i Ileana sa poata sta in case mai vechi sau sa nu aiba probleme de la acarieni in deplasare si ne-a recomandat sa folosim un spray pe baza de plante pentru a purifica aerul din incapere.

Viva plus este un spray cu uleiuri esentiale ( uleiuri eterice de eucalipt, mentă,rozmarin, pin de munte, brad şi cuişoare, etc- contine deci cuisoare si eucalpit cu efecte antiacarieni) si iata cum procedam in deplasare in prima zi.

In poza: dec 2018 uleiurile esentiale de cuisoare, tamaie , eucalipt si spray-ul Viva Plus si aromadifuzorul pe care il aveam atunci. Acum i l-am dat mamei, cel nou are un debit mai mare sau asa mi se pare.

Pas 1: pregătesc amestec de uleiuri antiacarieni
ulei esențial cuișoare Vivasan ( atentie, cuisoarele sunt foarte puternice pt copii, folosesc doar 1 picatura)
ulei esențial tămâie Vivasan
Pe langa ele, pun in funcție de starea copiilor și altele : brad, cimbru, rozmarin și le domolesc cu uleiul esențial de portocala sau de lavanda.

Pas2: Pornesc aromadifuzor ( pe baza de apa), acum folosim acest aromadifuzor

Pas 3: imbracam saltele, pilota, perna cu husele antiacarieni  ( Aerotex), apoi lenjeria de pat. Ideal sa nu fie Ileana in camera cat intoarcem pe dos saltele, fara huse.

Pas 4: Dupa ce am imbracat saltelele/lenjeria de pat, pulverizez in camera de cateva ori spray-ul Viva plus

Pas 5: lasam aromadifuzor pornit pe debit maxim si lipsim din camera cateva ore. Obisnuiesc sa fac un amestec mai puternic decat in mod normal :-).

Pas 6: Cand ne intoarcem peste cateva ore, aerisim putin, apoi lasam aromadifuzorul pe treapta minima.

Ne bucuram de concediu :).

Pe perioada vizitei, folosim in continuare aromadifuzorul insa nu mai combinam toate uleiruile pentru acarieni . Folosim si spray-ul o data pe zi pentru a pulveriza deasupra patului.

La plecare : când plecăm, scoatem husele antiacarieni de pe pat cat nu e Ileana in camera.

Alte moduri in care folosim Spray-ul Viva Plus:

  • pentru preventie daca copiii merg intr-un grup unde stim ca sunt infectii/viroze dam un puf pe haine inainte sa plece de acasa pentru a crea o bariera de protectie pentru ei ( atentie sa nu atingeti pielea, fata, etc, se pulverizeaza doar pe haine)
  • pentru un somn bun: un puf deasupra patului inainte de culcare
  • pentru raceli: pulverizam pe o batista si inspira, desfunda foarte bine caile respiratorii.

Ca de fiecare data va recomand sa apelati la specialisti cand alegeti tratamente alternative.

  • Uleiurile esentiale si-au dovedit de lungul timpului calitatile extraordinare.
  • Este important sa aveti uleiuri de calitate, sa nu inspirati solventi chimici care sa va faca mai mult rau si sa stiti cum sa le folositi pentru ca unele sunt foarte puternice si pot avea contraindicatii.

Suntem multumiti cu trusa noastra antiacarieni, eu sunt linistita sa merg cu ele in deplasare si spun cu bucurie ca am reusit sa stam cateva ore la tara de Craciun ( atat cat ne-am propus) dupa ce am folosit spray-ul si am difuzat o combinatie de ulei esential de tamaie si ulei esential de cimbrisor alaturi de  portocala/lavanda inainte de a intra Ileana in casa.

In poze: la tara , dec 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In poza: eticheta Spray din plante Viva plus

Am scris aici cum folosim uleiurile esentiale pentru preventie pentru copiii nostri si aici despre prima intalnire cu uleiurile esentiale.

Aici am scris cum am tratat candida intestinala crescuta folosind uleiurile esentiale si suplimentele naturale de la Vivasan.

Mai multe informatii despre acarieni gasiti aici 

Va doresc sa fiti sanatosi!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.