Lebensbaum inseamna Copacul Vietii. Ei au multe ierburi, condimente si ceaiuri organice si daca aveti timp sa va uitati pe site-ul lor vedeti ca au grija de Planeta, folosind sisteme destepte in cladirea lor
( ferestre mari ca sa nu fie nevoie de mult iluminat artifical, cand e destul soare luminile nu se pot aprinde ca sa economiseaca energia, plante pe acoperis , mult reciclat si multe altele pentru a pastra planeta verde , gasiti detalii pe site-ul lor aici .)
Ca si consumator, ma bucur sa folosesc bunurile produse de o companie care are grija de Planeta insa am ajuns sa aflu asta despre ei nu pentru ca eram in cautare de companii care au grija de natura ( desi mi-ar placea sa fie toate asa si fiecare dintre noi sa facem cat de mult putem sa lasam o lume verde copiilor….) ci pentru ca m-am indragostit de ierburile lor la plic pe care le-am gasit in tara acum cativa ani, fara alergeni, asa cum eram obisnuita sa gasesc cu urme de glutem telina, lapte in alte marci de condimente. Am gasit la ei anul trecut si etichete pe care scria ca produsul era fara metale grele si fara pesticide si vad rar astfel de etichete. Si mi plac!!
De la a consuma scortisoara de Ceylon de la ei si ierburi pentru manacare, a fost un pas firesc sa cautam si ceaiuri de la Lebensbaum, organice.
Am gasit la Republica Bio multe ceaiuri de la Lebensbaum si sunt incantata de gustul celor incercate.
Ceaiul are pentru noi o semnificatie deosebita, mai mult decat beneficiul pe care il ofera frunzele/radacinile sau fructele facute infuzie. A fost acel ceva pe care l-am putut servi cu placere impreuna si acel ceva pentru care am putut merge impreuna in ceainarii, fara riscul alergiilor (Ileana nu are alergie la plante).
Acum 3 ani cand am scris despre ceaiurile care se foloseau in dieta de rotatie de la Spezialklinik Neukirchen: ceai de frunze de zmeura, frunze de mur, trei frati patati, coada calului, etc am vazut ca multe mame erau ingrijorate de cantitatea de tanin din ceai pentru a da copiilor ceai.
Pentru asta vreau sa va spun ca ceaiul din fructe/infuzia din fructe nu contine tanin ( unii spun ca se numeste impropriu ceai ) si ca pentru a stii ce tip de ceai sa oferim copiilor, folosesc cateva reguli simple:
- daca copilul are in dieta fructele respective sau ierburile, le pot da si sub forma de infunzie- ceai; De ex daca le consuma macese, mere, pere, portocale, catina , ghimbir, etc – atunci se poate oferi si infuzie care sa le contina
- nu folosim zilnic ceaiul si rotim tipurile de ceai, la fel cum va recomand sa faceti si cu mancarea.
- fara ceai negru, verde, alb pt copii
- daca sunteti in dilema legat de ierburi, puteti opta pentru ceaiurile care sunt recomandate si bebelusilor care contin in general fenicul, anason si chimen dar si ceaiurile din fructe
- inainte de a introduce orice aliment nou in meniu ( da, chiar si un ceai), citim despre proprietati/beneficii/riscuri
De asemenea, atunci cand alegeti un ceai, va recomand sa
- luati un ceai organic deoarece plantele crescute pe marginea drumului pot avea si pesticide in ele si toxine
- alegeti intotdeauna un ceai fara arome adaugate si fara indulcitori pt ca nu vreti sa beti apa indulcita, vreti sa beti o bautura care sa va ofere beneficiile plantei de pe cutie
- si luati-va timp sa-l savurati, dintr-o cana cu adevarat frumoasa, intr-un mediu placut, nu pe fuga
In prezent, folosim pentru copiii 3 tipuri de ceai Lebensbaum de la Republica Bio pentu care va las si linkurile si ingredientele:
- Ceaiul de catina si merisor care contine: macese*, hibiscus*, mar*, frunze dulci de afin*, catina*(5%), coaja de portocala*, merisor(3%), lamaie Myrtle*, coaja de lamaie *, * ecologice
- Ceaiul de urzica si lamaie care contine: Urzica (75%), Lemongrass*,lemn dulce*,lamaieMyrtle*,coaja de lamaie*, *=agricultura ecologica.
- Ceaiul de fenicul, anason si chimen care contine: fenicul* anason*, chimen*, *=agricultura ecologica.
In ceaiurile Lebensbaum se simte gustul de planta/fruct, sunt delicate si aromate.
Sunt multe ceaiuri ecologice Lebensbaum si cred ca aveti de unde alege tinand cont de preferintele copiilor. Sunt foarte placute si nu e nevoie sa adaugati indulcitor in ele.
In afara de ceaiuri, in sezonul rece consumam si supe calde sau compoturi fara indulcitor, facute in casa din fructe congelate asta vara.
Va las pe langa pozele recente cu 2 dintre ceaiurile consumate si pozele de acum 2 ani si ceva cand mergeam in parc cu termosul de ceai, cana de printesa si cana de cavaler 🙂
Ne plac ceaiurile, le bem impreuna acasa sau in oras si e minunat ca fiecare isi poate alege gustul preferat. Copiii cred ca au inceput sa bea ceai pentru ca m-au vazut pe mine mereu cu ceaiul, mi-a placut intodeauna, mai ales cand e frig afara.
Dintre cele de mai sus, copiii prefera ceaiul de catina si merisor iar eu pe cel de urzica la care adaug multa lamaie stoarsa pe loc.
Urmeaza sa -l comandam pe cel de rodie si portocala.
Pofta buna pentru un ceai bun!
No Comments