Uleiurile esentiale Vivasan

Uleiurile esentiale: Partea a II-a : Cum am testat uleiurile esentiale si ce folosim pentru copii

Am scris aici despre prima intalnire cu uleiurile esentiale Vivasan si cum am inceput sa le folosim.

In octombrie 2017 foloseam deja aromadifuzorul si trecusem peste o otita a Ilenei cu homeopate si uleiuri esentiale ( crema de cimbrisor + ulei esential de busuioc) pentru a masa zona din jurul urechii la durere si difuzasem o combinatie de plante.

Am vazut ca uleiul ales pentru mine m-a ajutat sa dorm dupa prima zi de folosire, toata noaptea cum nu se mai intamplase de ani insa am amanat mersul cu Ileana pentru ca uneori prefer confortul de a o stii in siguranta in schimbul unor zile in care testam lucruri noi.

Folosim uleiuri esentiale Vivasan  si Ileana nu a avut reactie la niciunul.

Cum am testat uleiurile esentiale pentru Ileana?

Pentru testare aromadifuzor

 • pentru aromadifuzor am testat intai un ulei mai bland, simplu, nu un amestec.
 • Am difuzat o picatura si Ileana a intrat apoi foarte putin in camera.
 • In zilele urmatoare am difuzat la fel, cate o picatura din acelasi ulei, Ileana a intrat in camera si a stat din ce in ce mai mult.
 • Am crescut apoi la 2 picaturi si ea a stat din ce in ce mai mult in camera.
 • Am considerat ca este ok pt ea cand am ajuns la nr maxim de picaturi pe care le folosim pentru camera, a durat mai mult de o saptamana.
 • Am testat apoi si uleiul de 33 plante, similar. Cand a fost ok cu el, am prins  incredere pentru ca daca tolera 33 de plante erau sanse foarte bune sa fie ok si cu alte uleiuri ( Ileana are alergii la alimente, epitelii, acarieni , legume, seminte/nuci insa nu la polen si plante/copaci!! Editare 2021:  in testele de alergii au aparut in ultimii 2 ani si alergii la polen cu valori mari insa nu are manifestari in contact cu ele) . Cand scriu, imi dau seama ca un motiv pt care poate ca nu-l folosim prea des pe cel de 33 e ca undeva am ramas cu anxietatea ca 33 sunt prea multe pentru cineva alergic si prefer sa amestec eu cateva uleiuri simple.

Testare pe piele

 • Foloseam deja creme preparate in Germania cu ulei esential de tamaie ( e puternic) si asta mi-a dat incredere sa le testez
 • Dna Dr Angela Laur ne-a dat pt Ileana o schema care trebuia urmata 21 zile, pauza si iar 21 zile.  Ea continea si ulei aplicat pe piele. Se diluau aprox 5 picaturi de ulei esential in 50-100ml ulei purtator ( jojoba de ex) si masam talpile. Am dat deci o cantitate foarte mica la inceput si am observat ca nu au fost probleme, foloseam portocala si rosewood.

Testare intern

Ce folosim in prezent?

 • uleiurile difuzate zilnic prin aromadifuzor .  Daca sunt raciti copiii, folosesc prin rotatie diverse uleiuri, de ex: cimbrisor, tea trea, rozmarin, brad, portocala, lavanda, etc
 • Crema cu cimbrisor pe care o indragim toti si o folosim pentru preventie: aplicam in jurul nasului, pe gat ( exterior) si urechi( de jur imprejur) iar ca tratament atunci cand sunt raciti: aplicam pe piept, spate, talpi masand, uneori adaugam in ea o picatura din alte uleiuri esentiale. Am testat la Ileana tot foarte precaut cum fac cu toate lucrurile noi, cantitate mica pe antebrat, coapsa. Se foloseste o cantitate foarte mica, o crema ajunge cateva luni pentru amandoi.
 • Spray-ul Viva Plus  ( editare 2021: se numeste Mama mia) tot pentru preventie ( aplicam o data pe haine – exclus pe piele !!) sau in colectivitati daca stim ca sunt diverse viroze/boli infectioase.

Folosim acelasi spray pentru a pulveriza o data deasupra patului pentru fiecare copil pentru a respira bine/ a dormi bine sau in camera, miroase foarte placut.

In poza: crema cu cimbrisor si spray-ul Viva Plus cu etichetele in romana si engleza, atat cat se pot poza.

In afara de uleiurile esentiale, cele 2 preparate fiind preferatele mele pentru copii, am urmat scheme atat pentru Ileana cat si pentru Stefan ( Thymusan si Siropul cu ienupar  dar si schema mai complicate recomandate de Dr. Angela Laur.

Sunt si cateva produse pe care nu am putut sa le iau pentru ca ele contineau orz ( are alergie Ileana), soia, zer, lapte, etc de aceea tineti cont sa cititi etichetele bine inainte.

Crema cu cimbrisor are si ulei de migdale si lecitina de soia ( ingrediente pe care Ileana nu le are in meniu acum) insa am testat crema cu atentie si mi-am dorit sa o folosesc pentru beneficiile ei si e totul ok, o folosim de peste un an. Am vrut sa va atentionez sa cititi etichele daca sunt alergici copiii.

Urmeaza sa scriu despre uleiurile esentiale antiacarieni pe care le folosim in deplasare.

Sa fiti sanatosi si sa va protejeze si insanatoseasca /echilibreze uleiurile esentiale daca nu va simtiti chiar perfect.

Pentru ca am primit intrebari, va las linkul catre site https://www.vivasanint.com/ro-ro/

Eu am un card de membru  pe care l-am primit cand am cumparat primele 5 produse si pe care care il folosesc de fiecare data pentru a achizitiona produsele la un pret cu 20-25%  ( estimativ ) mai mic fata de pretul standard.

Sa fiti sanatosi!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.