Alte retete/ Pachet scoala

Pizza vegana din faina fara gluten Szafi

Faina contine: făină integrală de hrișcă, făină de tapioca, făină integrală de mei, făină de fibre de bambus, făină de psyllium husk, făină integrală de sorg, agent de afânare: carbonați de sodiu (bicarbonat de sodiu), condimente (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, maghiran, cimbrișor, salvie), sare, acid citric.

Amestecul contine multe ierburi, ne-a placut aroma si de aceea mi s-a parut potrivit sa fac si crackersi din el.

Pana sa gasesc acest amestec de-a gata care sa ni se potriveasca, a fost destul de greu sa gasesc combinatia potrivita de faina fara gluten incat sa fac un blat care sa semene cu pizza pe care o stim. Altfel, pizza din aluat de biscuiti stiu sa fac oricand.

La sfarsit de saptamana am facut o paine din faina cu hrisca, 2 tavi de crackers si o pizza si astfel am mancat 3-4 zile din ele. Ilenei ii dau acum 2 maxim 3 zile acelasi amestec de faina, apoi urmeaza 2-3 zile in care consumam cereale care nu sunt in amestecul Szafi, adica: quinoa, amarant, uneori orez integral.

Pentru pizza am urmarit instructiunile de pe ambalaj, am folosit insa o cantitate dubla pentru ca tava noastra are aprox 28 cm diametru.
Mi-a placut cum am lucrat cu aluatul, s-a intins foarte usor.

Reteta:
1. Dupa prepararea aluatului  cf instructionilor de pe ambajal, am uns cu pasta de rosii si usturoi si am adaugat urmatoarele legume crude feliate: ciuperci, rosii cherry, ardei gras, porumb, masline ( murate in sare).
2. Am copt si apoi am lasat pe gratar de racire.
Este foate gustoasa, nu e nevoie sa adaugati cascaval vegan/carne, eu pastrez asa reteta.

In poza, aluatul inainte de coacere.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.