Bauturi

Lapte vegetal ( din migdale de pamant)

Prima ” nuca” pe care am testat-o pentru Ileana a fost migdala de pamant.

Chufa/tiger nuts/nucile tigru sunt tuberculi de dimensiuni mici. Este o iarba care are in pamant acești tuberculi comestibili.

Am luat din Germania pasta de migdale de pamant, o punguta cu tuberculi si chipsuri facute din migdala de pamant. M-am bucurat ca a tolerat-o pentru ca este o sursa de proteine si lipide.

Aveti aici detalii despre migdala de pamant.

Fiind prima ” nuca” din dieta, era firesc sa incercam sa facem si primul lapte vegetal din ea.

Lapte vegetal din migdale de pamant cu vanilie si curmale

Print Recipe
By Serves: 2 Prep Time: 60 Cooking Time: 10

Ingredients

  • 70 g migdale de pamant
  • 3-5 curmale
  • 1 ml esenta de vanilie
  • 600 ml apa

Instructions

1

Spalati si puneti la înmuiat migdalele cu 24 h inainte. Spalati-le din nou inainte de folosire.

2

Spalati si înmuiați curmalele cu 1 h inainte de pregatire laptelui. Indepartati partea exterioara.

3

Adaugati in robot: migdalele, curmalele, vanilia, apa si mixați cateva minute.

4

Folositi o strecuratoare fina pentru a strecura laptele. 

5

Lasati laptele la frigider cateva ore inainte de servire

Notes

In tara gasiti fulgi migdale de pamant, pasta de intins, lapte, faina, crackersi cu migdale de pamant. Migdale de pamant au un gust dulce. Sunt foarte tari si nu pot fi consumate fara inmuiere.

Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.