Prima ” nuca” pe care am testat-o pentru Ileana a fost migdala de pamant.
Chufa/tiger nuts/nucile tigru sunt tuberculi de dimensiuni mici. Este o iarba care are in pamant acești tuberculi comestibili.
Am luat din Germania pasta de migdale de pamant, o punguta cu tuberculi si chipsuri facute din migdala de pamant. M-am bucurat ca a tolerat-o pentru ca este o sursa de proteine si lipide.
Aveti aici detalii despre migdala de pamant.
Fiind prima ” nuca” din dieta, era firesc sa incercam sa facem si primul lapte vegetal din ea.
Lapte vegetal din migdale de pamant cu vanilie si curmale
Print RecipeIngredients
- 70 g migdale de pamant
- 3-5 curmale
- 1 ml esenta de vanilie
- 600 ml apa
Instructions
Spalati si puneti la înmuiat migdalele cu 24 h inainte. Spalati-le din nou inainte de folosire.
Spalati si înmuiați curmalele cu 1 h inainte de pregatire laptelui. Indepartati partea exterioara.
Adaugati in robot: migdalele, curmalele, vanilia, apa si mixați cateva minute.
Folositi o strecuratoare fina pentru a strecura laptele.
Lasati laptele la frigider cateva ore inainte de servire
Notes
In tara gasiti fulgi migdale de pamant, pasta de intins, lapte, faina, crackersi cu migdale de pamant. Migdale de pamant au un gust dulce. Sunt foarte tari si nu pot fi consumate fara inmuiere.
Pofta buna!
No Comments