Bauturi

Iaurt din nuca de cocos Partea I

Sunt incantata de acest iaurt vegan de cocos, arata atragator, este gustos ca un iaurt bun din lapte de vaca si le place copiilor.
Ileana isi poate lua din iaurtul vegan de cocos o parte din probioticele importante pentru restabilirea florei intestinale.
Iaurtul e prietenul bun al intestinelor si automat al imunitatii.

Dorinta mea de a face iaurt cu probiotice provine din faptul ca vad cat ii e de bine cand flora este echilibrata ( reactiile alergice sunt tinute sub control, imunitatea e buna, raceste mai rar sau ii trece repede).
In afara de probioticele cumparate la plic, folosim legume murate de noi in apa cu sare sau masline murate, luate din Grecia. Insa ma ingrijoareaza sarea din muraturi asa ca am cautat si alte optiuni si am ajuns la iaurt vegan de casa.
Nu sunt pro amidon sau zaharicale adaugate in mancare pentru ca ele pot favoriza si dezvoltarea candidei, cariilor, obezitatii , etc. Experimentez acum iaurt care sa-i placa si obiectivul e sa scad treptat cantitatea de amidon si de miere din el, avand totusi iaurt saptamanal in dieta.

Poate la inceput o sa vi se para complicat sa spargeti nuci de cocos si fermentati cu bacterii insa e posibil sa va placa apoi. Iaurtul de cocos e gustos si-l puteti pastra in frigider cateva zile, nu trebuie sa faceti asta zilnic. Din fericire 🙂

Iaurtirea Biovita pe care o folosim are capacitate de un litru si mi se pare foarte utila pentru cineva care are alergie la orice lapte animal.

Iaurt vegan de cocos

Print Recipe
By Serves: 5 Prep Time: 12 h Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - o pulpa de nuca de cocos de 210 g ( o nuca)
  • - apa pana la semnul de 1.2L
  • - 50 g amidon porumb ( poate fi diminuata cantiatea pana la 30 g )
  • - probiotic

Instructions

1

Pregatim laptele. Pentru detalii despre prepatirea laptelui de cocos, va rog sa cititi aici https://elenaileana.livejournal.com/74422.html.

2

Adaugam in lapte amidonul pentru ingrosare, fierband impreuna cateva minute laptele cu amidon, amestecand.

3

Lasam sa se raceasca pana la 40 C.

4

Adaugam probioticele din plic si amestecam in continuu pentru uniformizare ( am folosit acest probiotic pt iaurturile din articol https://www.biovita.ro/alte-produse/ferment-prebiotic-si-probiotic-iaurt.html, il puteti folosi pt a pregati de 8 ori iaurt, apoi e necesar un plic nou).

5

Transferam in iaurtirea si lasam conform instructiunilor, dupa 6 - 8 h e gata.

6

Cand iaurtul e fermentat, pastram o parte din el intr-un borcan in frigider pentru pregatirea urmatorului iaurt. Pastrati din el inainte sa adaugati miere, fructe, etc.

7

Transferati in frigider dupa ce ati adaugat in iaurtul cald fructe, miere, vanilie, etc.

Notes

Cu cat nuca de cocos e mai mare, cu atat iaurtul va fi mai gustos si caloriile mai multe. Aveti grija, 100 g pulpa de cocos aduc aprox de 500kcal . Pulpa ramasa dupa strecurare poate fi folosita pentru biscuiti sau briose, eu o congelez si o folosesc ulterior. Daca nu folositi amidon sau alt agent de ingrosare, se va separa iaurtul, iese foarte putin insa e sanatos chiar daca e subtire ca un lapte. Bacteriile si-au facut treaba si va vor fi de folos. Iaurtul este mai bun dupa ce a fost pastrat cateva ore in frigider. Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.