Uleiurile esentiale Vivasan

Uleiurile esentiale – ghid pentru incepatori

Modul in care oamenii din jurul meu folosesc uleiurile esentiale in aceasta perioada este influentat ca toate aspectele din viata noastra, de COVID.

Din ce mi-au scris mamele, am observat ca oamenii aleg acum uleiuri puternice care au efect antibacterian  (tea tree, cimbru) sau de detoxifiere ( ienupar), constient sau nu, alegand sa difuzeze sau sa-si faca spray-uri pentru protectie impotriva gripei/virusurilor.

La capatul opus sunt copiii, inocenti si care sunt (sper) tinuti departe de stirile care abunda, care stiu totusi o poveste despre virus insa iau acest timp de #stauincasa ca pe un timp al bucuriei de a petrece  cu parintii, de a nu avea (cel putin ai mei) atatea teme si de  face mai mult din ce-si doresc.

Copiii mei iubesc uleiul de portocala iar Ileana ma intreaba cand o sa-i cumpar uleiul esential de trandafiri la care ma gandesc si eu mai des dupa ce am recitit Micul Print :-). Uleiul de trandafiri e un ulei putin mai scump si pe care si eu am amanat sa-l iau, la fel ca multi alti oameni mari care isi iau tea tree, lamaie, eucalipt, brad si menta ca sa lupte cu microbii. O sa-l iau  (poate) saptamana viitoare!

Desi acum 3 ani am luat primul ulei esential pentru mine ( lemon balm), in timp, de cele mai multe ori le-am luat pentru copii. Poate e momentul sa va luati ce simtiti ca aveti nevoie, nu ” ce trebuie”, ce se ” recomanda” pentru ca avem nevoie sa fim inconjurati de ce ne place, ce ne face bine. Si eu sa fac la fel!

Ce v-as fi spus in mod normal, nu in Covid este sa mergeti la Vivasan sa le mirositi pe toate ( sunt 24 de uleiuri) si sa luati fix  ce va place cel mai tare. Pentru ca el o sa va ajute asa cum aveti nevoie cel mai mult. Am scris aici despre primul meu ulei, cel pe care l-am luat cum am simtit si m-a ajutat sa dorm dupa ani de somn prost.

Insa pentru ca nu puteti iesi din casa sa mergeti sa mirositi, va recomand sa va uitati care sunt optiunile si sa alegeti ce credeti ca va place, eu va las cateva recomandari legat de  ce am vazut ca place celor mai multi din jurul meu. S-ar putea ca aceasta recomandare sa nu functioneze pentru ca aveti poate anumite amintiri legate de un miros pe care-l respingeti…

Poza de mai sus este din cabinetul Dnei Dr Angela Laur la care mergem pentru aromadiagnoza si recomandari.

In aceasta perioada ofera consultatii online.

Ce le place oamenilor din jurul meu?

Uleiul esential de lamaie de Messina  e pe primul loc ( este si antiviral, poate fi luat intern cu o lingurita de miere/iaurt)

Lavanda din Franta pentru relaxare

Portocale din Brazilia

unele fetele iubesc uleiul de ylang din Comore sau iasomie din Egipt

foarte placut si acceptat usor/iubit este si rose wood ( poate fi folosit si pentru copii mici)

Pentru ca spuneam in titlu ca fac un ghid, iata ce cred eu ( din experienta personala) ca este util intr-o familie care vrea sa folosesca uleiurile esentiale.

Alegeti modalitatea de folosire si pentru ca petreceti mult timp in casa, departe de aromele din natura, veti avea nevoie fie de un aromadifuzor, fie de un spray (recipient din care puteti pulveriza) pe care sa-l faceti voi combinand uleiurile preferate in alcool etilic si apa.

Daca alegeti aromadifuzor

  • se foloseste apa distilata
  • puneti apa pana la semnul de pe el, nu depasiti maximul
  • puneti 1-2 pic de uleiuri esentiale la 5 m patrati de camera; eu pun de obicei 3 picaturi in total pt dormitor
  • nu folositi uleiuri foarte grase sau care sunt puse in ulei purtator ( eu de ex nu ( mai) adaug ulei de portocale in aromadifuzor pentru ca, intamplator sau nu, aromadifuzoarele pe care le stiu stricate au difuzat pe perioade lungi ulei de portocale care este gras si probabil aromadifuzorul nu a fost curatat bine)
  • cand nu difuzati, indepartati apar ramasa si stergeti cu ceva textil/hartie aromadifuzorul.
  • aerisiti camera inainte de a difuza
  • inchideti geamul cand difuzati
  • nu difuzati uleiuri foarte puternice in cantitate mare mai ales in camera copiilor ( cimbrul, cuisoarele) sunt foarte puternice, puneti 1 pic din ele si combinati cu alte uleiuri

Daca vreti sa faceti spray, va las reteta pe care o folosim noi pentru preventie gripa, ne dam pe haine inainte sa iesim din casa. In perioada aceasta il pulverizam si in casa mai des.

10 ml alcool etlic

20 pic ulei esential

150- 200 ml apa

combinatie de uleiuri( in total 20 pic) : brad, busuioc, cedru, chiparos, lamaie, dafin, rozmarin, salvie, molid, tamaie/mirt. Eu am folosit: 5 busuioc, 5 lamaie, 5 rozmarin, 5 salvie si am adaugat suplimentar 5 de molid. Uneori maresc cantitatile, adaug ulei esential de lamaie, eucalipt sau cum simt.

Cum folosim uleiurile?

Sunt multe modalitati, fiecare alege ce este potrivit, pentru inceput pot fi inspirate adica deschideti sticluta si le inspirati cateva minute ( eu asa imi incep fiecare dimineata)

Atentie, unele uleiuri nu pot fi folosite direct pe piele, se dilueaza in ulei purtator. Aplicate direct pe piele, provoaca o senzatie de arsura ( si eu vad asta zilnic cu uleiul de menta, imi ating nasul cu el, fara sa vreau). Cimbrul, menta si altele, nu pot fi aplicate direct pe piele.

Pentru ca imi dau seama ca nu ar ajunge sute de pagini sa scriu despre cum le folosim, va recomand cartea Dnei Dr Angela Laur, o gasiti la Vivasan si acolo aveti modalitatea de folosire pentru fiecare ulei in parte dar si contraindicatiile.

Dna Dr face cursuri in clasa ( acum online), la Vivasan sunt mereu seminarii din care puteti invata dar si filmulete pe canalul de youtube, le gasiti aici postate.

Cu ce incepem?

Daca nu incepem cu ce ne place pentru ca nu le putem mirosi acum, puteti alege dintre cele pe care noi le avem mereu in casa si le folosim cu drag

Cititi cu atentie toate ingredientele, unele creme au inclusiv lapte de capra, ulei de fistic, lecitina soia sau alti alergeni.

Inclusiv in produsele pe care le folosesc eu pentru copii  este lecitina de soia sau ulei de fistic, alimente care pe IgE sunt alergeni pentru Ileana insa probabil fiind ulei, nu proteina si cantitate extrem de mica, EA le tolereaza. Nu va recomand insa sa luati alergeni pentru copiii vostri, cititi cu atentie!!!

Am observat ca in timp se modifica mult preferintele pentru anumite arome, mie imi placeau foarte putine la inceput.

Cred ca pe mine ma ajuta uleiurile sa trec mai usor peste aceasta perioada, am cumva natura in casa. Daca acum nu as scrie despre uleiuri, daca nu ar fi COVID, as face pregatiri sa mergem in Gradina Botanica. Acolo mi-am petrecut multe zile de weekend, sunt inca cu gandul acolo dar cum fizic nu pot sa fiu, simt ca ma ajuta sa deschid uleiurile si sa le inspir. Mult mai des si mai profund ca inainte.

 

Sunt recunoascatoare ca am uleiurile esentiale in viata mea si le multumesc atat Dnei Dr. Angela Laur cat si prietenei mele Magda care m-au invatat atat de multe despre uleiuri, deschizadu-mi usa catre o lume magica.

 

 

Folosim uleiurile esentiale Vivasan de aproape 3 ani, sunt produse in Elvetia, au standarde GMP avand o calitate foarte buna, sunt fara solveti si ne-au ajutat de multe ori. Gasiti aici pe blog cateva combinatii impotriva acarienilor, capuselor, cateva idei din tratamentul cu uleiuri si suplimente de la Vivasan impotriva candida dar si povestea de inceput.

In articol m-am referit la uleiurile  esentiale Vivasan, despre ele am invatat si citit.

Uleiurile sunt diferite in functie de producator, nu doar dupa zona de cultivare, modul de obtinere ci si prin procentul din anumite componente, procent care determina si modul in care va actiona in corpul nostru uleiul esential folosit.

Sa va fie de folos!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.