Uncategorized

Pate de ficat cu teff si legume

Știți povestea cu vitamina B12 care se gaseste in ficat in cantitate mare. Incerc din cand in cand sa-i ofer lui Ileana ficat fiert si atunci cand il refuza, il fac pate sau biscuiti.

I-a placut pasta de astazi. Poate fi fel principal, se poate adauga in paste sau lipii, pe pizza sau il puteti folosi ca umplutura pentru placinta la cuptor, orice doar sa-l mănânce copiii si sa combată anemia.

Ingrediente:
– 1 ficat de iepure
– 1/2 ceapa
– 2 linguri boabe teff fiert in apa
– 1 castravete mic murat
– 7-8 rondele castravete crud
– 2 măsline

Reteta
1. Spălați bine ficatul si il fierbeți in apa. Eu il tin in apa cu oțet 1 h inainte de fierbere, 1 lingurița otet. Schimb si apa la fiert de 2 ori.
2. Fierbeți tefful in apa si adaugati in ultimele minute ceapa taiata, sa fiarbă impreuna.
3. Dati la robot: ficatul, tefful si ceapa, castravetele murat crud. Puteti mărunți acum si maslinele si castravetele murat. Ileana le prefera întregi uneori.
4. Așezati in farfurie alături de castravete murat si măsline daca nu le-ati folosit la punctul 3.

Amestecul de cereale fierte, legume si carne peste care punem legume crude ( castravete) mi se pare foarte gustos, revigorant. Obișnuiesc sa amestec in multe preparare legume gătite, crude si murate.
Pofta buna!

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.